راهنمای اخذ مدرک زبان برای اپلای تحصیلی

راهنمای اخذ مدرک زبان برای اپلای تحصیلی

من بسیاری از سال های عمرم را صرف گرفتن پذیرش از دانشگاه های مختلف کرده ام. از سانتا مونیکا کالج آمریکا گرفته تا دانشگاه بن آلمان. مزیت اش برای این بود که با چگونگی این پروسه و استرس هایی که درباره اخذ مدرک زبان برای شما ممکن است پیش بیاید آشنا هستم. به همین دلیل میخواهم در این مقاله به صورت کامل مهم ترین مدرک زبان هایی که برای هر کشور نیاز است بگیرید را کامل توضیح دهم و ویژگی های آزمون های آن را نیز برایتان بگویم تا بتوانید کاملا آمادگی داشته باشید. پس برویم سراغ اصل مطلب!

بهترین مدارک برای گرفتن پذیرش تحصیلی 

در ابتدا باید بدانید که دو مدرک متداول و معتبر آیلتس و تافل که از اعتبار بالایی در اکثر دانشگاه های دنیا برای دادن مجوز تحصیل در آن دانشگاه مورد بررسی قرار می گیرند در دانشگاه های مختلف از لحاظ نمره و سطح توانایی شما در سطوح مختلف براساس شرایط دانشگاه مقصد متغیر بوده و شما اکثرا برای تحصیل در بسیاری از کشورها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می توانید از این دو مدرک برای اپلای تحصیلی استفاده نمایید.

زیرا بسیاری از دانشگاه ها در این دو مقطع کلاس هایشان به زبان انگلیسی که یک زبان بین المللی است ارائه می شوند و داشتن مدرک زبان انگلیسی در اولویت است و برای کسب اطلاع از این موضوع شما می توانید با مراجعه به سایت دانشگاه مورد نظر خود و بررسی مدارک مورد نیاز و توضیحاتی که در مورد برگزاری کلاس ها مطرح شده است از مدرک خود اطمینان حاصل نمایید. لازم بذکر است که برخی از دانشگاه ها کلاس ها را در هر دو نوع زبان انگلیسی و زبان کشور خود برگزار می کنند که اگر شما به زبان کشور مسلط بوده و زبان انگلیسی را بلد نباشید و یا مدرک آن را نداشته باشید باز هم قادر به دریافت پذیرش خواهید بود.

مدارک معتبر برای اپلای تحصیلی

در بین مدارک زبان برای اپلای تحصیلی برخی از آن ها از اعتبار بین المللی بالایی برخوردار می باشند که در بسیاری از دانشگاه های دنیا مورد تایید بوده و از آن ها برای دادن پذیرش به دانشجو استفاده می شود. از جمله این مدارک می توان به مدارک زیر اشاره کرد:

آزمون های زبان انگلیسی

آیلتس

آزمون آیلتس (IELTS) که مخفف International English Language Testing System است، یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی برای سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی بوده که برای افرادی طراحی شده که قصد دارند در کشورهای انگلیسی‌زبان تحصیل ، کار یا مهاجرت کنند.

آزمون آیلتس در دو بخش جنرال و آکادمیک برگزار می شود که شما برای گرفتن پذیرش تحصیلی باید آزمون آکادمیک آن که کمی سخت تر از جنرال است را انجام دهید.

آزمون آیلتس از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:

بخش شنیداری (Listening)

این بخش شامل ۴۰ سوال است و مدت زمان آن ۳۰ دقیقه می‌باشد. در این بخش، داوطلبان به چهار فایل صوتی مختلف گوش می‌دهند و سپس به سوالات مربوط به آن‌ها پاسخ می‌دهند. موضوعات ممکن است مکالمات روزمره یا مباحث دانشگاهی باشند.

بخش خواندن (Reading):

این بخش شامل ۴۰ سوال است و مدت زمان آن ۶۰ دقیقه می‌باشد. در آزمون آکادمیک، متون علمی یا دانشگاهی هستند، در حالی که در آزمون جنرال ترینینگ، متون ساده‌تری مانند مقالات روزنامه‌ها و مجلات استفاده می‌شود.

بخش نوشتاری (Writing):

این بخش شامل دو تمرین است و مدت زمان آن ۶۰ دقیقه می‌باشد. در آزمون آکادمیک، داوطلبان باید یک گزارش درباره‌ی یک نمودار، جدول یا دیاگرام بنویسند و یک مقاله در موضوعی عمومی بنویسند. در آزمون جنرال ترینینگ، تمرین‌ها شامل نوشتن یک نامه و یک مقاله عمومی می‌باشد.

بخش گفتاری (Speaking):

این بخش شامل یک مصاحبه رودررو با یک ممتحن است و مدت زمان آن ۱۱ تا ۱۴ دقیقه می‌باشد. این بخش شامل سه بخش است: معرفی و مصاحبه عمومی، صحبت درباره یک موضوع مشخص (بر اساس کارتی که داده می‌شود)، و بحث و گفتگو در مورد سوالات مرتبط با موضوع.

نکات مهم درباره آزمون آیلتس که باید بدانید:

  • آزمون آیلتس به صورت Band Score (از ۰ تا ۹) نمره‌دهی می‌شود. هر بخش آزمون به صورت جداگانه نمره داده می‌شود و نمره کلی به صورت میانگین نمرات چهار بخش محاسبه می‌شود.
  • معمولا دانشگاه ها نمره های 6.5 به بالا را برای پذیرش مد نظر قرار می دهند.
  • مدرک آیتلس تقریبا مورد تایید تمامی دانشگاه های جهان به عنوان مدرکی بین المللی برای سنجش زبان شناخته شده است. به خصوص در اروپا بیشتر این مدرک مورد نیاز است.
  • آزمون آیلتس ایران در حال حاضر به صورت Paper-based (آزمون کاغذی) ارائه می‌شود. البته گفته شده به زودی Computer-delivered (آزمون کامپیوتری) نیز قرار است اضافه شود.

تافل

آزمون دومی که بعد از آیلتس بیشترین تقضا را برای گرفتن پذیرش تحصیلی دارد تافل است. البته تافل بیشتر برای دانشگاه های کشور آمریکا بیشتر مورد پذیرش قرار میگیرد. آزمون تافل (TOEFL) مخفف Test of English as a Foreign Language است. 

آزمون تافل به دو صورت اصلی برگزار می‌شود:

تافل iBT (Internet-Based Test):

این نوع تافل رایج‌ترین شکل آزمون است که به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و تقریباً در همه جای دنیا در دسترس است. در ایران نیز در حال حاضر فقط این نوع آزمون برگزار می شود.

تافل PBT (Paper-Based Test):

این نوع تافل کمتر رایج است و در مناطقی برگزار می‌شود که دسترسی به اینترنت محدود است. تافل PBT از نظر محتوایی با تافل iBT متفاوت است و بخش‌های گفتاری (Speaking) را شامل نمی‌شود. مثلا من سال 1390 آزمون تافل دادم و آن زمان کاملا به صورت PBT بود.

بخش‌های مختلف آزمون تافل iBT

آزمون تافل iBT از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:

  1. بخش خواندن (Reading)

این بخش شامل ۳ تا ۴ متن آکادمیک است که هر کدام حدود ۷۰۰ کلمه دارند. داوطلبان باید به سوالات مربوط به این متون که معمولاً ۱۰ سوال برای هر متن است، پاسخ دهند. مدت زمان این بخش ۵۴ تا ۷۲ دقیقه است.

  1. بخش شنیداری (Listening)

این بخش شامل گوش دادن به ۴ تا ۶ سخنرانی (Lecture) و ۲ تا ۳ مکالمه (Conversation) است. هر سخنرانی و مکالمه چندین سوال دارد و مدت زمان این بخش ۴۱ تا ۵۷ دقیقه است.

  1. بخش گفتاری (Speaking)

این بخش شامل ۴ تسک است و داوطلبان باید به سوالات مطرح شده با استفاده از میکروفون پاسخ دهند. تسک‌ها شامل بیان نظر شخصی، خلاصه کردن یک سخنرانی و یا مقاله، و پاسخ به سوالات مرتبط با یک مکالمه هستند. مدت زمان این بخش حدود ۱۷ دقیقه است.

  1. بخش نوشتاری (Writing)

این بخش شامل ۲ تسک است: یک مقاله ترکیبی (Integrated) که نیازمند ترکیب اطلاعات از یک متن خوانده شده و یک فایل شنیداری است، و یک مقاله مستقل (Independent) که داوطلب باید درباره یک موضوع خاص بنویسد. مدت زمان این بخش ۵۰ دقیقه است.

نکات مهم در آزمون تافل:

  • هر بخش آزمون تافل نمره‌ای بین ۰ تا ۳۰ دارد و نمره کلی آزمون از مجموع این چهار بخش به دست می‌آید. بنابراین، نمره کلی آزمون تافل از ۰ تا ۱۲۰ محاسبه می‌شود
  • معمولا معیار پذیرش دانشگاه های خارجی و آمریکایی نمره 85 تافل IBT است. اما برخی با رزومه قوی که داشتند با نمره 79 نیز پذیرش گرفته اند. 
  • شما باید در هر مهارت تافل حداقل نمره 20 را گرفته باشید.

تفاوت آزمون آیلتس و تافل

ویژگی‌ها تافل (TOEFL) آیلتس (IELTS)
نوع آزمون iBT (آزمون مبتنی بر اینترنت) و PBT (آزمون کاغذی) Academic (آکادمیک) و General Training (عمومی)
فرمت آزمون سوالات چندگزینه‌ای، پاسخ کوتاه، و تمرین‌های ترکیبی سوالات چندگزینه‌ای، پاسخ کوتاه، مقاله‌نویسی، و گفتاری
بخش‌های آزمون ۱. خواندن (Reading)

۲. شنیداری (Listening)

۳. گفتاری (Speaking)

۴. نوشتاری (Writing)

۱. شنیداری (Listening)

۲. خواندن (Reading)

۳. نوشتاری (Writing)

۴. گفتاری (Speaking)

مدت زمان آزمون ۳ تا ۴ ساعت ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه
نمره‌دهی هر بخش: ۰ تا ۳۰

نمره کل: ۰ تا ۱۲۰

هر بخش: ۰ تا ۹

نمره کل: میانگین نمرات ۴ بخش

محبوبیت در کشورهای ایالات متحده، کانادا، استرالیا بریتانیا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند
نحوه نمره‌دهی بخش گفتاری ضبط صدا و ارزیابی توسط چندین ممتحن در زمان‌های مختلف مصاحبه رودررو با ممتحن
نحوه نمره‌دهی بخش نوشتاری ارزیابی توسط چندین ممتحن ارزیابی توسط ممتحن
مدت زمان اعلام نتایج ۱۰ روز کاری ۱۳ روز کاری
اعتبار آزمون ۲ سال ۲ سال
نمره مورد نیاز برای دانشگاه‌ها معمولاً بین ۷۰ تا ۱۰۰ (بسته به دانشگاه و رشته) معمولاً بین ۶.۵ تا ۷.۵ (بسته به دانشگاه و رشته)
فرمت آزمون گفتاری ضبط صدا و پاسخ به سوالات در محیط کامپیوتری مصاحبه حضوری با یک ممتحن

PTE

یکی از آزمون هایی که بیشتر برای کشور استرالیا استفاده می شود آزمون PTE که مخفف Pearson Test of English است. این آزمون توسط مؤسسه Pearson طراحی و برگزار می‌شود و مانند آزمون‌های آیلتس و تافل، برای تحصیل، مهاجرت و کار در کشورهای انگلیسی‌زبان مخصوصا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمون PTE به صورت کاملاً کامپیوتری برگزار می‌شود. این بدان معناست که تمام بخش‌های آزمون شامل خواندن، شنیداری، نوشتاری و گفتاری به صورت آنلاین و در یک محیط کامپیوتری انجام می‌شود. حتی بخش گفتاری نیز از طریق ضبط صدا توسط میکروفون انجام می‌گیرد.

آزمون PTE از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

  1. بخش گفتاری و نوشتاری (Speaking & Writing)

این بخش شامل تمرین‌هایی مانند خواندن با صدای بلند (Read Aloud)، توصیف تصاویر (Describe Image)، خلاصه کردن متون نوشتاری (Summarize Written Text)، و نوشتن مقالات (Essay) است. مدت زمان این بخش بین ۷۷ تا ۹۳ دقیقه است.

  1. بخش خواندن (Reading)

این بخش شامل تمرین‌هایی مانند پر کردن جاهای خالی (Fill in the Blanks)، ترتیب‌دهی جملات (Reorder Paragraphs)، و پاسخ به سوالات چندگزینه‌ای (Multiple Choice) است. مدت زمان این بخش بین ۳۲ تا ۴۰ دقیقه است.

  1. بخش شنیداری (Listening):

این بخش شامل گوش دادن به فایل‌های صوتی و پاسخ دادن به سوالات مرتبط است. تمرین‌هایی مانند خلاصه کردن فایل صوتی (Summarize Spoken Text)، پر کردن جاهای خالی (Fill in the Blanks)، و پاسخ به سوالات چندگزینه‌ای در این بخش وجود دارد. مدت زمان این بخش بین ۴۵ تا ۵۷ دقیقه است.

نکات مهم در آزمون PTE

  • آزمون PTE حدود ۳ ساعت طول می‌کشد و شامل بخش‌های متعددی است که به طور یکپارچه به ارزیابی مهارت‌های مختلف زبان انگلیسی می‌پردازد.
  • نمره‌دهی در PTE از طریق یک سیستم کاملاً خودکار و با استفاده از هوش مصنوعی انجام می‌شود. این سیستم از ۱۰ تا ۹۰ نمره می‌دهد. نمره کلی آزمون میانگین نمرات بخش‌های مختلف است.
  • یکی از ویژگی‌های برجسته PTE این است که نتایج آن معمولاً در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از آزمون اعلام می‌شود، که این ویژگی آن را به گزینه‌ای جذاب برای داوطلبانی که نیاز به دریافت سریع نتایج دارند تبدیل کرده است.

آزمون های CAE CPE FCE

از جمله آزمون هایی که توسط کمبریج برگزار می شوند می توان به آزمون‌های CAE، CPE و FCE اشاره کرد. این آزمون‌ها مهارت‌های زبان انگلیسی افراد غیر بومی را در سطوح مختلف ارزیابی می‌کنند و هر کدام از آن‌ها برای هدف و سطح مشخصی طراحی شده‌اند.

FCE (First Certificate in English)

سطح CEFR: B2 (Upper-Intermediate)

آزمون FCE برای افرادی است که مهارت‌های زبان انگلیسی آن‌ها در سطح متوسط به بالاست و می‌خواهند توانایی خود را برای کار، تحصیل یا زندگی در محیط‌های انگلیسی‌زبان اثبات کنند.

بخش‌های آزمون:

خواندن و استفاده از زبان انگلیسی (Reading and Use of English): ارزیابی توانایی درک متون مختلف و استفاده از زبان انگلیسی در موقعیت‌های مختلف.

نوشتاری (Writing): شامل نوشتن دو متن مختلف، مانند نامه، مقاله، یا گزارش.

شنیداری (Listening): شامل گوش دادن به مکالمات و متون صوتی و پاسخ به سوالات مرتبط.

گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی برقراری مکالمه، توصیف و بحث در مورد موضوعات مختلف.

CAE (Certificate in Advanced English)

سطح CEFR: C1 (Advanced)

آزمون CAE برای افرادی است که مهارت‌های زبان انگلیسی آن‌ها در سطح پیشرفته قرار دارد. این آزمون معمولاً برای افرادی مناسب است که قصد دارند در دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان تحصیل کنند یا در محیط‌های حرفه‌ای بین‌المللی کار کنند.

بخش‌های آزمون:

خواندن و استفاده از زبان انگلیسی (Reading and Use of English): ارزیابی توانایی درک متون پیچیده و استفاده دقیق و متنوع از زبان.

نوشتاری (Writing): شامل نوشتن دو متن، که ممکن است مقاله، نامه، گزارش یا بررسی باشد.

شنیداری (Listening): شامل گوش دادن به سخنرانی‌ها، مکالمات و متون صوتی پیچیده‌تر.

گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی برقراری مکالمات پیشرفته و بیان نظرات در مورد موضوعات چالش‌برانگیز.

CPE (Certificate of Proficiency in English)

سطح CEFR: C2 (Proficient)

آزمون CPE بالاترین سطح آزمون‌های کمبریج است و برای افرادی طراحی شده که زبان انگلیسی را در سطح بسیار پیشرفته و تقریباً معادل با یک فرد بومی صحبت می‌کنند. این آزمون برای کسانی که به دنبال اثبات مهارت‌های زبانی خود در بالاترین سطح ممکن هستند مناسب است، مانند معلمان زبان انگلیسی یا افرادی که در حوزه‌های تخصصی و حرفه‌ای نیاز به زبان انگلیسی دارند.

بخش‌های آزمون:

خواندن و استفاده از زبان انگلیسی (Reading and Use of English): ارزیابی درک متون بسیار پیچیده و استفاده از زبان در موقعیت‌های بسیار پیشرفته.

نوشتاری (Writing): شامل نوشتن دو متن پیچیده مانند مقاله‌های تحلیلی یا نامه‌های رسمی.

شنیداری (Listening): شامل گوش دادن به متون صوتی پیشرفته و دقیق، از جمله سخنرانی‌های دانشگاهی و بحث‌های تخصصی.

گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی برقراری مکالمات بسیار پیچیده و بیان نظرات تخصصی و تحلیل‌های دقیق.

نکات مهم:

اعتبار هر 3 این آزمون به صورت مادام العمر است و مثل آزمون های تافل و آیلتس اعتبار 2 ساله ندارد. 

لازم به ذکر است که موسسه زبان دهخدا کلاس های آمادگی آزمون های کمبریج شامل این 3 آزمون را برگزار می کند که می توانید از طریق لینک زیر ببینید:

دوره آمادگی آزمون کمبریج FCE , CAE

گوته و تست داف برای زبان آلمانی

اگر قصد دارید که در کشور های آلمانی زبان به تحصیل بپردازید باید در آزمون های آن شرکت کنید. معمولا در ایران 2 آزمون گوته و تست داف مورد استفاده قرار میگیرند که دو آزمون معتبر برای ارزیابی مهارت‌های زبان آلمانی هستند.

1. آزمون گوته (Goethe)

نام کامل: Goethe-Zertifikat
برگزارکننده: مؤسسه گوته (Goethe-Institut)
سطوح CEFR: A1 تا C2

آزمون‌های گوته برای ارزیابی مهارت‌های زبان آلمانی در سطوح مختلف طراحی شده‌اند و به داوطلبان کمک می‌کنند تا مهارت‌های زبان آلمانی خود را در سطح بین‌المللی به اثبات برسانند. این آزمون‌ها معمولاً برای کسانی که می‌خواهند در کشورهای آلمانی‌زبان تحصیل، کار یا اقامت کنند مفید است.

سطوح آزمون‌های گوته:

Goethe-Zertifikat A1: این آزمون برای مبتدیان طراحی شده و نشان‌دهنده توانایی در برقراری مکالمات ساده در موقعیت‌های روزمره است.

Goethe-Zertifikat A2: نشان‌دهنده مهارت‌های اولیه در درک و استفاده از جملات ساده و مباحث روزمره است.

Goethe-Zertifikat B1: برای افرادی که توانایی برقراری ارتباط مؤثر در شرایط آشنا و روزمره را دارند.

Goethe-Zertifikat B2: نشان‌دهنده توانایی استفاده از زبان آلمانی در محیط‌های اجتماعی و شغلی پیچیده‌تر است.

Goethe-Zertifikat C1: این سطح برای کسانی است که می‌توانند به طور مؤثر و روان در موقعیت‌های پیچیده آلمانی صحبت و نوشتار داشته باشند.

Goethe-Zertifikat C2: بالاترین سطح آزمون گوته است که نشان‌دهنده تسلط کامل به زبان آلمانی تقریباً در سطح یک فرد بومی است.

بخش‌های آزمون:

  1. خواندن (Reading): ارزیابی توانایی درک متون مختلف از جمله مقالات، ایمیل‌ها، و متن‌های طولانی‌تر.
  2. نوشتاری (Writing): ارزیابی توانایی نوشتن متون مختلف از جمله نامه‌ها، مقالات و گزارش‌ها.
  3. شنیداری (Listening): ارزیابی توانایی درک مکالمات، اخبار و سایر منابع صوتی.
  4. گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی برقراری مکالمه و بیان نظرات در مورد موضوعات مختلف.

2. آزمون تست داف (TestDaF)

نام کامل: Test Deutsch als Fremdsprache
برگزارکننده: TestDaF-Institut
سطح CEFR: B2 تا C1

آزمون TestDaF به طور خاص برای داوطلبانی طراحی شده است که قصد دارند در دانشگاه‌های آلمانی‌زبان تحصیل کنند. این آزمون بیشتر برای افرادی مناسب است که نیاز به نشان دادن مهارت‌های زبان آلمانی در سطح دانشگاهی دارند.

سطوح نمره‌دهی: TestDaF از یک سیستم نمره‌دهی خاص استفاده می‌کند که شامل ۳ سطح است:

TDN 3: معادل سطح B2.1 است.

TDN 4: معادل سطح B2.2 و C1.1 است.

TDN 5: معادل سطح C1.2 است.

بسیاری از دانشگاه‌های آلمان نمره TDN 4 را به عنوان حداقل نمره مورد نیاز برای پذیرش در نظر می‌گیرند.

بخش‌های آزمون:

  1. خواندن (Reading): شامل ۳ متنی است که توانایی درک مطلب در سطوح مختلف پیچیدگی را ارزیابی می‌کند.
  2. نوشتاری (Writing): از داوطلبان خواسته می‌شود یک متن ساختارمند درباره یک موضوع علمی بنویسند.
  3. شنیداری (Listening): شامل گوش دادن به ۳ فایل صوتی با موضوعات دانشگاهی و پاسخ به سوالات مرتبط است.
  4. گفتاری (Speaking): این بخش به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود و شامل ۷ تسک است که توانایی داوطلب را در برقراری ارتباط در موقعیت‌های دانشگاهی و علمی ارزیابی می‌کند.

 دلف، دالف و تف برای زبان فرانسوی

همانطور که می دانید اگر قصد داشته باشید در ایالتی مثل کبک کانادا و یا فرانسه مشغول به تحصل شوید باید مدرک فرانسوی داشته باشید. در این زمینه آزمون‌های DELF، DALF و TEF سه آزمون معتبر برای ارزیابی مهارت‌های زبان فرانسوی هستند که برای اهداف مختلفی مانند تحصیل، مهاجرت و کار در کشورهای فرانسوی‌زبان استفاده می‌شوند.

1. DELF (Diplôme d’Études en Langue Française)


برگزارکننده: مرکز بین‌المللی مطالعات آموزشی (CIEP) تحت نظر وزارت آموزش فرانسه
سطوح CEFR: A1 تا B2

آزمون DELF برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند مهارت‌های زبان فرانسوی خود را در سطوح ابتدایی تا متوسط به بالای CEFR (چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌ها) ارزیابی کنند. این آزمون برای افرادی که قصد مهاجرت، تحصیل یا کار در کشورهای فرانسوی‌زبان را دارند، مفید است.

سطوح آزمون DELF:

DELF A1: برای کسانی که توانایی ابتدایی در زبان فرانسوی دارند و می‌توانند در موقعیت‌های روزمره ساده مکالمه کنند.

DELF A2: برای افرادی که مهارت‌های ابتدایی بیشتری دارند و می‌توانند مکالمات ساده‌تر را به خوبی مدیریت کنند.

DELF B1: برای کسانی که می‌توانند به طور مستقل در موقعیت‌های روزمره و آشنا مکالمه کنند و مشکلات رایج را حل کنند.

DELF B2: برای کسانی که به مهارت‌های پیشرفته‌تری در زبان فرانسوی دست یافته‌اند و می‌توانند در مباحث پیچیده‌تر شرکت کنند و متون دشوارتر را درک کنند.

بخش‌های آزمون:

  1. خواندن (Reading): ارزیابی توانایی درک متون نوشتاری در سطح آزمون.
  2. نوشتاری (Writing): ارزیابی توانایی نوشتن متون مختلف مانند نامه، مقاله یا گزارش.
  3. شنیداری (Listening): ارزیابی توانایی درک مکالمات، مصاحبه‌ها و متون صوتی.
  4. گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی مکالمه و تعامل شفاهی در موقعیت‌های مختلف.

2. DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française)


برگزارکننده: مرکز بین‌المللی مطالعات آموزشی (CIEP) تحت نظر وزارت آموزش فرانسه
سطوح CEFR: C1 و C2

آزمون DALF برای ارزیابی مهارت‌های زبان فرانسوی در سطح پیشرفته و حرفه‌ای طراحی شده است. این آزمون برای افرادی مناسب است که قصد دارند در دانشگاه‌های فرانسوی‌زبان تحصیل کنند، در محیط‌های حرفه‌ای کار کنند یا مهارت‌های زبان فرانسوی خود را به بالاترین سطح ممکن ارتقا دهند.

سطوح آزمون DALF

DALF C1: این سطح نشان‌دهنده توانایی برقراری ارتباط مؤثر و روان در موقعیت‌های پیچیده است. داوطلبان باید بتوانند متون پیچیده را درک کرده و در مورد موضوعات مختلف تحلیل و اظهار نظر کنند.

DALF C2: بالاترین سطح آزمون DALF است و نشان‌دهنده تسلط کامل بر زبان فرانسوی در سطحی است که به فرد امکان می‌دهد مانند یک فرد بومی فرانسوی در محیط‌های آکادمیک، حرفه‌ای و اجتماعی ارتباط برقرار کند.

بخش‌های آزمون:

  1. خواندن (Reading): درک متون پیچیده و تخصصی.
  2. نوشتاری (Writing): نوشتن متون پیشرفته مانند مقالات تحلیلی و علمی.
  3. شنیداری (Listening): درک متون صوتی پیشرفته و پیچیده.
  4. گفتاری (Speaking): توانایی برقراری مکالمات پیچیده و ارائه نظرات تخصصی.

3. TEF (Test d’Évaluation de Français)


برگزارکننده: اتاق بازرگانی و صنعت پاریس (CCI Paris Île-de-France)
سطوح CEFR: A1 تا C2

آزمون TEF برای ارزیابی سطح زبان فرانسوی افراد در محیط‌های مختلف استفاده می‌شود و می‌تواند برای اهداف مختلفی از جمله مهاجرت به کانادا، کبک یا فرانسه، و همچنین تحصیل در دانشگاه‌های فرانسوی‌زبان مورد استفاده قرار گیرد.

فرمت آزمون TEF: آزمون TEF به چند نسخه مختلف ارائه می‌شود که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند:

TEF Canada: برای مهاجرت به کانادا (فدرال و کبک).

TEF pour la naturalisation: برای کسب تابعیت فرانسه.

TEF pour l’accès au Québec: برای مهاجرت به استان کبک.

TEF Études: برای تحصیل در دانشگاه‌های فرانسوی‌زبان.

بخش‌های آزمون:

  1. خواندن (Reading): ارزیابی توانایی درک متون نوشتاری.
  2. شنیداری (Listening): ارزیابی توانایی درک متون صوتی.
  3. نوشتاری (Writing): ارزیابی توانایی نوشتن متون مختلف.
  4. گفتاری (Speaking): ارزیابی توانایی برقراری مکالمه.

مدارکی چون GRE و GMAT چه تاثیری در اپلای تحصیلی دارند؟

برخی بر این باورند که مدارکی چون GRE و GMAT و مدارکی از این قبیل همانند مدارک آیلتس و تافل می باشند و به عنوان یک مدرک زبان تلقی شده و می توانند با این مدارک از دانشگاه های خارج پذیرش تحصیلی دریافت نمایند. اما در واقع این مدارک به عنوان مدارک زبان در موضوعات تخصصی بوده و تحت عنوان مدارک استعداد تحصیلی مطرح می باشند و این مدارک می توانند به عنوان مکمل مدارک زبان همچون IELTS و TOEFL به شما برای دریافت پذیرش از دانشگاه ها کمک کرده و شما را در زمان گزینش نسبت به افراد دیگر از امتیاز بالاتری برخوردار نمایند.

در نتیجه با داشتن این مدارک شما شانس خود را برای دریافت پذیرش در دانشگاه مورد اپلای افزایش می دهید و می توانید براساس رشته تحصیلی خود آزمون مورد نظر خود را انتخاب کرده و همچنین براساس دانشگاه خود در آن شرکت کرده و این مدرک را نیز در کنار مدرک اصلی زبان به دانشگاه مقصد ارسال نمایید.

 

جمع بندی – دوره های تخصصی آمادگی آزمون های بین المللی زبان در موسسه زبان دهخدا

برای آگاهی از آزمون های مختلف زبان شما می توانید به سایت آموزشگاه مراجعه کرده و در مورد این آزمون ها مطالعه نمایید و اطلاعات کافی را کسب نمایید و همچنین برای آمادگی شرکت در هر کدام از این آزمون ها می توانید در دوره های تخصصی آزمون های بین المللی موسسه زبان دهخدا ثبت نام کرده و با شرکت در این دوره ها و آزمون های آزمایشی استاندارد معتبر آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون مورد نظر خود بدست آورید تا با دریافت بهترین نتیجه در بهترین زمان ممکن براحتی مدرک زبان مورد نیاز خود را بدست آورده و آن را در زمان مقرر به دانشگاه مقصد ارسال نمایید.

کلاس های آمادگی آزمون آموزشگاه زبان دهخدا تحت نظر مجرب ترین اساتید حوزه آزمون و همراه با مشاوره رایگان با استفاده از بهترین منابع و بروزترین روش های آموزشی برگزار می شود تا شما را در این مسیر به بهترین وجه ممکن راهنمایی و هدایت نماید. این دوره کلاس ها به صورت حضوری و آنلاین برای تمامی افراد در سراسر کشور و خارج از کشور به صورت گروهی، نیمه گروهی، خصوصی و نیمه خصوصی در بهترین پلتفرم آموزش مجازی کشور با قابلیت های صوتی و تصویری و ابزارهای آموزشی آنلاین برگزار می شود. شما می توانید با تماس با بخش ثبت نام موسسه به دریافت اطلاعات تکمیلی مورد نظر خود بپردازید.

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره مدرک TEFL

4.9/5 - (22 امتیاز)

آخـــرین مقالات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام

Welcome to Dehkhoda Language Institue

به جمع خانواده دهخدا در اینستاگرام بپیوندید!