استاد زبان نیتیو (Native) به چه کسی گفته می شود؟

حتماً در آگهی های تبلیغاتی کلاس های آموزش زبان یا از دوستان و آشنایان شنیده اید که می گویند:

این موسسه زبان از اساتید Native استفاده می‌کند!

 شاید برایتان این سؤال مطرح شود که یادگیری زبان تحت آموزش یک استاد زبان Native چه تفاوتی داشته و چقدر می‌تواند این موضوع بر روی یادگیری شما و سطح آموزش تأثیر بگذارد؟ و اینکه آیا باید به عنوان یک مزیت مهم برای انتخاب استاد این موضوع را در نظر گرفت یا خیر؟

در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم که اساتید Native چه مزایا و معایبی دارند و اینکه تأثیر آن‌ها در آموزش زبان انگلیسی چگونه است، پس برویم سراغ اصل مطلب!

  نیتیو یعنی چه؟

ممکن است سؤالتان این باشد که اصلا نیتیو چیست. باید بگوییم کلمه “native” به معنای “بومی” یا “مادرزادی” است. این واژه در زمینه‌های مختلف معانی متفاوتی دارد:

  1.     زبان‌شناسی: فردی که از دوران کودکی به یک زبان خاص صحبت می‌کند (مانند زبان مادری)، “native speaker” یا گویشور بومی نامیده می‌شود.
  2.     جغرافیا: اشاره به افرادی که به طور طبیعی در یک مکان خاص به دنیا آمده و بزرگ شده‌اند.
  3.     محاسبات و فناوری اطلاعات: برنامه‌ها یا نرم‌افزارهایی که به صورت خاص برای یک سیستم عامل یا پلتفرم طراحی و بهینه‌سازی شده‌اند، به عنوان برنامه‌های “native” شناخته می‌شوند.

که در این مقاله منظور ما از Native در واقع افرادی هستند که زبان انگلیسی را به صورت زبان مادری تلفظ می‌کنند.

native speaker چیست؟

Native Speaker به فردی گفته می‌شود که یک زبان را از کودکی به عنوان زبان مادری یاد گرفته و در آن تسلط کامل دارد. این افراد زبان را به طور طبیعی در محیط خانواده و جامعه می‌آموزند و از نظر تلفظ، دستور زبان و واژگان به بالاترین سطح تسلط رسیده‌اند.

در اینجا چند مثال برای درک بهتر نیتیو و نیتیو اسپیکر آورده ایم:

  • She is a native Spanish speaker, but she also knows French fluently.

او گویشور بومی زبان اسپانیایی است، اما زبان فرانسه را نیز روان صحبت می‌ کند.

  • All our teachers are native speakers of English.

تمام معلمان ما گویشوران بومی زبان انگلیسی هستند.

ویژگی‌های Native Speaker:

  1.     تسلط کامل: در تمامی جنبه‌های زبان، شامل گرامر، واژگان و تلفظ.
  2.     استفاده طبیعی: توانایی استفاده از اصطلاحات و تعابیر به شکل صحیح و طبیعی.
  3.     درک فرهنگی: آگاهی از جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی زبان.

اهمیت در یادگیری زبان:

  • مدل زبانی: Native Speaker ها می‌توانند به عنوان الگوی زبانی برای یادگیرندگان عمل کنند.
  • اصلاح اشتباهات: توانایی شناسایی و اصلاح اشتباهات رایج را دارند.
  • افزایش درک فرهنگی: کمک به درک بهتر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی زبان.

 استاد زبان Native به چه کسی گفته می‌شود؟

تعریف اساتید Native به زبان ساده به این شکل است که افرادی که در کشورهایی که می‌خواهند زبان مورد نظر را تدریس کنند به دنیا آمده اند و بزرگ شده آنجا هستند اساتید Native می گویند. برخی تصور می کنند افرادی که برای مدتی در یک کشور دیگر زندگی کرده باشند نیز به عنوان استاد Native شناخته می شوند که این تصور غلطی است.

مثلاً یک استاد زبان انگلیسی Native در کشورهایی چون انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا به دنیا آمده است و در آنجا بزرگ شده است البته بیشتر این موضوع به خانواده اشاره دارد که چون این افراد در یک خانواده انگلیسی زبان زندگی کرده اند اساتید Native اطلاق می شوند چون ممکن است در کشور دیگری زندگی کنند. پس این افراد از همان بدو تولد با زبان انگلیسی همراه بوده و زبان انگلیسی زبان مادری آن ها است. در مورد زبان های دیگر مانند استاد زبان آلمانی native باید متولد آلمان باشد و یا کشورهایی چون لیختنشتاین که زبان آلمانی زبان اصلی آن هاست. از این رو برای تمامی زبان ها استاد Native وجود دارد. حال این موضوع مطرح می‌شود که یک استاد native چه ویژگی ها و مزایایی دارد که می‌تواند تأثیر در آموزش داشته باشد.

 مزایای استفاده از معلم های Native Speaker در کلاس زبان چیست؟

 مزایای استفاده از معلم های Native Speaker در کلاس زبان چیست؟

استفاده از معلم‌های Native Speaker در آموزشگاه‌های زبان مزایای متعددی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم:

 

  1. تلفظ و لحن صحیح

معلم‌های Native Speaker به طور ذاتی با تلفظ و لحن صحیح زبان مورد نظر آشنا هستند و می‌توانند آن را به درستی به زبان آموزان آموزش دهند. این امر به زبان آموزان کمک می‌کند تا از همان ابتدا لهجه و intonation درست را یاد بگیرند و در آینده به راحتی و روان صحبت کنند.

 

  1. درک عمیق‌تر زبان

معلم‌های Native Speaker به دلیل تسلط کامل بر زبان، درک عمیق‌تری از ظرافت‌ها و nuances آن دارند. آن‌ها می‌توانند این ظرافت‌ها را به زبان آموزان آموزش داده و به آن‌ها کمک کنند تا نه تنها قواعد گرامری، بلکه اصطلاحات، عبارات عامیانه و cultural references را نیز به درستی یاد بگیرند.

  1. افزایش اعتماد به نفس

تمرین صحبت کردن با یک Native Speaker می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس زبان آموزان در مکالمه به زبان مورد نظر کمک کند.

 

  1. آشنایی با فرهنگ

معلم‌های Native Speaker می‌توانند زبان آموزان را با فرهنگ و آداب و رسوم کشور زبان مورد نظر آشنا کنند. این امر به زبان آموزان کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از زبان و نحوه استفاده از آن در موقعیت‌های مختلف پیدا کنند.

 

  1. انگیزه بیشتر

یادگیری از یک Native Speaker می‌تواند برای زبان آموزان انگیزه‌ بخش‌تر باشد. دیدن و صحبت کردن با کسی که به طور طبیعی به زبان مورد نظر صحبت می‌کند، می‌تواند به زبان آموزان انگیزه دهد تا سخت‌تر تلاش کنند و به اهداف خود در یادگیری زبان دست پیدا کنند.

 

  1. به‌روز بودن

معلم‌های Native Speaker به طور مداوم با آخرین تغییرات و تحولات زبان مورد نظر در ارتباط هستند و می‌توانند جدیدترین اصطلاحات و slang را به زبان آموزان آموزش دهند.

 

  1. ایجاد محیطی شبیه به واقعیت

صحبت کردن با یک Native Speaker می‌تواند به ایجاد محیطی شبیه به واقعیت در کلاس درس کمک کند و به زبان آموزان فرصتی برای تمرین صحبت کردن در موقعیت‌های مختلف واقعی بدهد.

 

  1. یادگیری زبان به صورت غیرمستقیم

زبان آموزان در حین صحبت کردن با یک Native Speaker می‌توانند به طور غیرمستقیم بسیاری از قواعد گرامری و واژگانی را یاد بگیرند.

  1. الگوی مناسب

معلم‌های Native Speaker می‌توانند الگوی مناسبی برای زبان آموزان باشند و به آن‌ها نشان دهند که چگونه می‌توان و با اعتماد به نفس به زبان مورد نظر صحبت کرد.

  1. عشق به زبان

معلم‌های Native Speaker معمولاً عاشق زبان خود هستند و این اشتیاق می‌تواند به زبان آموزان نیز منتقل شود و به آن‌ها انگیزه دهد تا بیشتر در مورد زبان مورد نظر یاد بگیرند.

البته، استفاده از معلم‌های Native Speaker تنها عامل مهم در یادگیری زبان نیست. عوامل دیگری مانند انگیزه، تلاش و پشتکار زبان آموز نیز در موفقیت او نقش بسزایی دارند.

با این حال، به طور کلی، استفاده از معلم‌های Native Speaker می‌تواند به ارتقای کیفیت آموزش زبان و کمک به زبان آموزان برای رسیدن به اهداف خود در یادگیری زبان کمک کند.

تفاوت اساتید Native و اساتید غیر Native

مطمئناً برای یادگیری یک زبان اینکه شما صرفاً یک استاد یا مدرس زبان را به این دلیل که Native است انتخاب نمایید نمی‌تواند دلیل قانع کننده ای باشد. آموزش در اصل دارای اصول و مبنایی است که اگر افراد Native زبان نیز از این دانش به خوبی برخودار نباشند باز هم در بحث آموزش نمی توانند عملکرد خوبی را داشته باشند؛ اما مزیت های یک استاد native زبان نسبت به غیر native می‌تواند در صورت داشتن مهارت های بالای آموزشی تفاوت هایی را بین این دو ایجاد نماید:

 

۱. اساتید native به دلیل یادگیری زبان به عنوان زبان مادری از لحاظ بیان و لهجه بسیار بهتر از اساتید دیگر هستند البته این موضوع به این معنا نیست که افراد غیر بومی در این زمینه مشکل خواهند داشت، اما به دلیل اینکه اساتید native در تمام عمر به این زبان صحبت کرده اند می توانند کلمات را با تلفظ بومی تری به شما آموزش دهند.

۲. اطلاعات فرهنگی و بیان استفاده از جملات و عبارات در موضوعات مختلف در زمان مناسب می‌تواند به شما دید بهتری را نسبت به زبانی که در حال یادگیری آن هستید بدهد و شما را بیشتر به یادگیری این زبان جذاب نماید مخصوصاً از طریق بیان فرهنگ و سبک زندگی افراد در آن کشور.

۳. انگیزه و جذابیت آموزش زبان خود به دیگران که باعث می‌شود راحت تر با شما ارتباط برقرار کند و لذت و انگیزه مضاعف در اساتید Native

۴. آشنایی با بسیاری از عبارات و جملات عامیانه که ممکن است حتی در هیچ کتاب و هیچ کجایی نتوان آن ها را پیدا کرد و یا به دلیل استفاده کم از آن ها بسیاری از اساتید غیر بومی از آن ها بی اطلاع باشند.

 

با توجه به نکات فوق یادگیری آموزش از طریق یک استاد Native می‌تواند بسیار جذاب به نظر برسد اما این موضوع یک سری جنبه های دیگر نیز دارد مانند:

 

۱. اساتید native به دلیل اینکه با فرهنگ و آداب رفتاری شما آشنایی کاملی ندارند ممکن است در بسیاری از موارد برای برقراری ارتباط مؤثر با زبان آموزان به مشکل برخورد نمایند.

۲. آموزش برخی از مسائل و یا بیان برخی از موارد که ممکن است در فرهنگ آن ها بدون اشکال باشد اما در فرهنگ ما مورد تائید نبوده و از بیان آن باید خودداری کرد.

۳. به دلیل آشنا نبودن با اخلاقیات و فرهنگ شما ممکن است در شیوه تدریس و نحوه تدریس به شما و تفهیم مسائل به آسانی در برخی از موارد این موضوع اتفاق نیافتد.

در نتیجه ممکن است با تمام مزایایی که یک استاد Native دارد برای برخی از افراد اصلا گزینه مناسبی برای یادگیری زبان تلقی نشود و یا اینکه نتوان هر استاد Native‌ را به عنوان یک استاد خوب در نظر گرفت و بررسی تمامی جنبه ها باید مدنظر قرار گیرد.

 

به طور خلاصه استفاده از اساتید بومی نسبت به غیر بومی برخی مزایا و معایب دارد که در جدول زیر به طول کامل آن‌ها را معرفی کرده ایم.

 

معیار معلم Native Speaker معلم غیر بومی
تلفظ و لحن تلفظ و لحن کاملاً صحیح و طبیعی تلفظ و لحن ممکن است کاملاً صحیح نباشد
درک زبان درک عمیق‌تر زبان و ظرافت‌های آن ممکن است درک کاملی از ظرافت‌های زبان نداشته باشد
افزایش اعتماد به نفس صحبت کردن با یک Native Speaker می‌تواند اعتماد به نفس را افزایش دهد ممکن است صحبت کردن با یک غیر Native Speaker ترس و اضطراب ایجاد کند
آشنایی با فرهنگ می‌تواند دانش‌آموزان را با فرهنگ کشور زبان مورد نظر آشنا کند ممکن است آشنایی عمیقی با فرهنگ کشور زبان مورد نظر نداشته باشد
انگیزه یادگیری از یک Native Speaker می‌تواند انگیزه‌بخش‌تر باشد ممکن است انگیزه زبان آموزان به اندازه یادگیری از یک Native Speaker نباشد
به‌روز بودن معمولاً با آخرین تغییرات و تحولات زبان در ارتباط هستند ممکن است از آخرین تغییرات و تحولات زبان مطلع نباشد
ایجاد محیطی شبیه به واقعیت می‌تواند به ایجاد محیطی شبیه به واقعیت در کلاس درس کمک کند ممکن است نتواند به طور کامل محیطی شبیه به واقعیت را ایجاد کند
یادگیری غیرمستقیم زبان آموزان می‌توانند به طور غیرمستقیم قواعد گرامری و واژگانی را یاد بگیرند ممکن است یادگیری غیرمستقیم به اندازه یادگیری از یک Native Speaker مؤثر نباشد
الگوی مناسب می‌تواند الگوی مناسبی برای زبان آموزان باشد ممکن است الگوی مناسبی برای زبان آموزان نباشد
عشق به زبان معمولاً عاشق زبان خود هستند و این اشتیاق را به زبان آموزان منتقل می‌کنند ممکن است به اندازه یک Native Speaker عاشق زبان نباشد
هزینه معمولاً دستمزد بالاتری دارند معمولاً دستمزد پایین‌تری دارند
در دسترس بودن در برخی از مناطق ممکن است به راحتی در دسترس نباشند معمولاً در دسترس‌تر هستند

ویژگی یک استاد زبان خوب

همانطور که بیان شد اساتید Native صرف اینکه دارای این مزیت می باشند نمی توان بیان کرد که حتماً از سایر اساتید بهتر خواهند بود. از این رو دانستن ویژگی یک استاد زبان در کنار Native بودن آن می‌تواند در انتخاب استاد زبان به شما کمک شایانی نماید. از ویژگی یک استاد زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

۱. برخورداری از دانش کافی برای تدریس که در این خصوص بتواند تمامی جنبه های یک موضوع را پوشش دهد.

۲. توانایی برقراری ارتباط با افراد در مواقع مختلف

۳. توانایی بالا در مدیریت کلاس و زمان که از مؤلفه های اصلی آموزش است

۴. بیانی شیوا و ساده برای تدریس موضوعات پیچیده و خلاقیت در بحث آموزش

۵. بروز و آشنا با متدهای نوین آموزشی و بهره گیری از تمامی پتانسیل های موجود در بحث آموزش برای تفهیم بهتر مطالب

۶. صبور در بحث آموزش و خوش اخلاق و دارای قابلیت مانور در بیان موضوع برای اینکه بتواند موضوعات را با روش های متفاوت به زبان آموزان آموزش دهد.

۷. استفاده از روش های سرگرم کننده و دارای انگیزه بالا و توانایی ایجاد حس انگیزه در زبان آموزان

۸. نگاه یکسان به تمامی افراد و توجه بیشتر به افرادی که کمی در یادگیری از دیگران کند تر هستند

۹. توانایی قدرت انتقال بالا دانش

 

با توجه به موارد فوق می توان یک استاد زبان خوب را تشخیص داد و آن را برای آموزش انتخاب کرد و اگر بتوانید استادی را با این ویژگی ها پیدا کنید که Native نیز باشد می توانید برای آموزش زبان از آن استاد Native بهره برده و از یادگیری لذت ببرید. آموزشگاه زبان دهخدا نیز با توجه به موارد فوق دارای اساتید native زبان و غیر Native زبان بوده تا بتواند بهترین کلاس های آموزش زبان را برگزار نماید.

سخن آخر

در این مقاله تمام ویژگی های یک استاد نیتیو و مزایا و معایبی که می‌تواند در یادگیری زبان داشته باشد را توضیح دادیم. بسیاری از افراد در مورد اینکه استاد زبان شان Native هست یا خیر حساسیت بالایی را نشان می دهند در اینجا بیان کردیم که صرف Native بودن نمی‌تواند تضمین کننده این باشد که آن استاد زبان،‌ بهترین است و شما باید به مسائل دیگری نیز توجه نمایید تا حتی بتوانید یک استاد Native خوب را برای یادگیری زبان انتخاب کنید.

آموزشگاه زبان دهخدا از اساتید کاملاً Native برای تدریس استفاده می‌کند و بسته به اینکه چه زبانی می‌خواهید یاد بگیرید این اساتید متفاوت هستند. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات بیشتر با آموزشگاه زبان تماس بگیرید و از مشاوره رایگان متخصصین بهره مند شوید.

کلاس زبان ترمیک بزرگسالان

بیشتر بخوانید:

چگونه زبان انگلیسی تدریس کنیم؟

بهترین مدرس زبان انگلیسی ،استاد ایده آل چه ویژگی هایی دارد؟

4.9/5 - (19 امتیاز)

آخـــرین مقالات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام

Welcome to Dehkhoda Language Institue

به جمع خانواده دهخدا در اینستاگرام بپیوندید!