راهنمای آمادگی آزمون زبان فارسی آزفا برای خارجی ها

آزمون زبان فارسی آزفا برای خارجی ها

سلام! خوشحالیم که می خواهید زبان فارسی که زبان مادری ما ایرانیان است را یاد بگیرید! ما هم اینجا هستیم که شما را برای رسیدن به این هدف راهنمایی کنیم.

همانطور که می دانید زبان فارسی یکی از زبان های مورد توجه بوده مخصوصا برای افرادی مثل شما که می خواهند در ایران به تحصیل و کار بپردازند است. به همین دلیل وزارت علوم برای انسجام دادن به آموزش زبان فارسی و برگزاری آزمون های استاندارد برای ارزیابی مهارت های زبان آموزان زبان فارسی، مرکز آزفا یا مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان را تشکیل داده است.

در این مقاله به معرفی کامل این آزمون و مهم ترین منابعی که برای آمادگی آن باید مطالعه نمایید می پردازیم.

 

آزفا چیست؟

مرکز آزفا که مخفف مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان است در تعداد محدودی از دانشگاه های کشور دارای شعبه می باشد. این مرکز به عنوان یک مجموعه متمرکز بر روی آموزش زبان فارسی و همچنین ترویج فرهنگ ایرانی به واسطه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان تاسیس شده است. این مرکز تلاش می کند یک دید ساده از فرهنگ و سبک زندگی ایرانیان برای زبان آموزان زبان فارسی ارائه دهد. هر چند هدف اصلی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان است البته با توجه به اینکه زبان فارسی آیینه فرهنگ و سبک زندگی مردم ایران می باشد.

در حال حاضر مرکز آزفا در تعدادی از دانشگاه های ایران به فعالیت می پردازد. به گفته مدیران آزفا، این مرکز با هدف  آموزش زبان فارسی به کسانی که نیاز به یادگیری آن دارند و همچنین به دلیل چهره منفوری که در جهان از ایران به نمایش گذاشته اند، با هدف نشان دادن چهره مثبتی از فرهنگ فارسی زبان ها تاسیس شده. به گفته ایشان کسی که بخواهد در دانشگاه های ایران تحصیل کند، باید زبان فارسی را بلد باشد. به همین دلیل نیز این مرکز تاسیس شده است.

چه کسانی در آزمون آزفا و دوره های آزفا شرکت می کنند؟

همه افرادی که در آزفا به یادگیری زبان فارسی می پردازند مشخصا قصد ادامه تحصیل در ایران را ندارند و تنها به دلیل علاقه و آشنایی محدود با زبان فارسی قصد یادگیری زبان فارسی در ایران را دارند در نتیجه تمامی افرادی که در مرکز آزفا به آموزش زبان فارسی می پردازند لزوما دانشجو نمی باشند و بسیار به دلیل پژوهش یا علاقه شان در این دوره ها به یادگیری زبان فارسی می پردازند. افرادی که در حوزه های ایران شناسی، شرق شناسی، بوم شناسی، معماری، هنر مانند فرش و تاریخ مشغول به تحصیل و کار هستند به یادگیری زبان فارسی می پردازند.

مخاطبان آموزش زبان فارسی به صورت حضوری و مجازی از کشورهایی چون آلمان، ایتالیا، کانادا، فرانسه، روسیه، نروژ و کشورهای همسایه مثل عراق، سوریه و ترکیه می باشند.

 

مراکز آزفا در کدام دانشگاه ها قرار دارند؟

مراکز آزفا در تهران در دانشگاه های الزهرا، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و علوم پزشکی تهران و در شهرستان ها در دانشگاه هایی چون فردوسی مشهد، همدان، مازندران، اصفهان، اهواز به آموزش فارسی به غیرفارسی زبانان می پردازند. یکی از قدیمی ترین مراکز آزفا در دانشگاه بین المللی امام خمینی در قزوین قرار دارد. این مراکز زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کنند و کیفیت آموزش آن ها مورد ارزیابی قرار می دهد.

 

آزمون آزفا چیست؟

آزمون آزفا یکی از آزمون های سنجش سطح زبان فارسی است. این آزمون توسط مراکز آزفا برگزار می شود. این آزمون همچون آزمون های دیگر مثل تافل یا آیلتس بوده که به ارزیابی مهارت های اصلی زبان فارسی، خواندن، نوشتن، شنیدن و گفتن می پردازد. این آزمون مخصوص افرادی است که قصد تحصیل در دانشگاه های ایران را دارند.

نمره کلی در این آزمون از ۱۰۰ بوده و برای قبولی در این آزمون و دریافت حد نصاب نمره ورود به دانشگاه های ایران نمره ۶۰ نیاز است. داوطلبین این آزمون که نمره بین ۵۰ تا ۶۰ را کسب کنند به صورت مشروط قبول خواهند بود و باید یک بار دیگر در این آزمون شرکت نمایند.

 

ساختار آزمون آزفا

آزمون آزفا در دو بخش برگزار می شود: ۱- بخش کتبی ۲- بخش شفاهی

بخش کتبی این آزمون شامل ۳ بخش بوده که هر کدام ۲۰ نمره از آزمون را شامل می شود. بخش شنیدن، خواندن و نگارش جز بخش کتبی آزمون است. بخش شفاهی که همان بخش گفتن می باشد ۲۰ نمره دیگر آزمون را شامل می شود با توجه به جمع نمره این ۴ قسمت که ۸۰ می باشد، ۲۰ نمره پایانی شامل نمراتی است که در طول دوره دریافت خواهید کرد. دوره های آزمون آزفا در مراکز آزفا برگزار می شود.
برای شرکت در آزمون مدارک زیر لازم است:

  1. سه قطعه عکس پشت نویسی شده
  2. کپی صفحه اول گذرنامه
  3. فرم تکمیل شده آزمون آزفا
  4. پرداخت مبلغ ۷۰ هزار تومان هزینه آزمون آزفا

این آزمون ۲ مرتبه در سال در تاریخ های ۲۵ مرداد ماه و ۱۵ دی ماه برگزار می شود.

 

دوره های آموزش زبان فارسی در مراکز آزفا

دوره های آموزش زبان فارسی در مراکز آزفا به صورت کوتاه مدت و بلند مدت می باشد و برای هر کدام به کلاس های آموزش زبان فارسی به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود. دوره های کوتاه مدت حضوری در مدت ۹ ماه، بلند مدت در مدت ۱۵ ماه برگزار می شود. در حالت مجازی دوره های کوتاه مدت در مدت ۱۸ ماه و بلند مدت مجازی در مدت ۳۰ ماه برگزار می شود. همچنین برای افرادی که در دانشگاه های ایران می خواهند تحصیل نمایند دوره های تخصصی زبان فارسی مربوط به رشته خودشان را نیز در مدت یک ماه و یا یک هفته را می توانند در این مراکز بگذرانند.

مدت زمان دوره ها براساس ساعت در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت حضوری و مجازی در هر ترم ۶۰ ساعت بوده و به صورت ۵ روز در هفته دو جلسه در روز برای کوتاه مدت حضوری، ۳ روز در هفته دو جلسه در روز برای بلند مدت حضوری، ۵ روز در هفته یک جلسه در روز کوتاه مدت مجازی و ۳ روز در هفته یک جلسه در روز بلند مدت مجازی است. در مجموع ۷۲۰ ساعت آموزش در هر کدام از دوره ها به زبان آموز ارائه خواهد شد.

اساتید دوره های آزفا از فارغ التحصیلان دکترا و ارشد زبان فارسی با تخصص آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان می باشند که بر زبان فارسی تسلط کافی داشته و در مقوله تدریس زبان فارسی از تجربه بالا و کافی بهره مند می باشند.

 

منابع آزمون آزفا

برای دوره های آموزش زبان فارسی و آمادگی شرکت در آزمون آزفا یک سری منابع طراحی شده اند که به برخی از آن ها در این قسمت اشاره خواهیم کرد:

آموزش نوین گفتگوی فارسی

اولین منبعی که می توانید به عنوان یکی از بهترین منابع از آن استفاده کنید، کتاب «آموزش نوین گفتگوی فارسی» نوشته‌ی احسان قبول بوده یکی از منابع معتبر و پرکاربرد در زمینه آموزش زبان فارسی است که به صورت تخصصی به مهارت‌های گفتاری و مکالمه در زبان فارسی می‌پردازد. این کتاب به‌ویژه برای کسانی که قصد دارند زبان فارسی را به صورت کاربردی و در محیط‌های واقعی یاد بگیرند، مفید است به همین دلیل  یکی از منابع محبوب و پرکاربرد برای آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان است. این کتاب با رویکردی نوین و کاربردی، به تقویت مهارت‌های گفتاری زبان آموزان کمک شایانی می‌کند.

دکتر احسان قبول، نویسنده این کتاب، یکی از اساتید برجسته زبان فارسی و زبان‌آموزی است. ایشان با سال‌ها تجربه در زمینه آموزش زبان فارسی، کتاب‌های آموزشی متعددی را تالیف کرده.

تمرکز اصلی کتاب بر روی مکالمات روزمره و کاربردهای عملی زبان فارسی است به همین دلیل شامل تمرینات متنوع و جذاب برای تقویت مهارت‌های گفتاری است. همچنین مباحث کتاب به صورت تدریجی و از ساده به پیچیده ارائه شده‌اند، به‌طوری که زبان‌آموزان بتوانند به مرور زمان پیشرفت کنند. این کتاب موضوعات مختلفی مانند خرید، سفر، تعاملات اجتماعی و … را پوشش می‌دهد.

آموزش نوین خواندن و درک مطلب فارسی برای غیر فارسی زبانان

این کتاب یک کتاب تک مهارتی است که تمرکزش را بر روی خواندن گذاشته و برای افراد مقدماتی با سطوح میانه ای مناسب است و اکنون به چاپ چهارم رسیده. این کتاب از هجده متن تشکیل شده و در پایان هر در متن کوتاهی وجود دارد که به کسانی که علاقه مند به خواندن متون بیشتری دارند مناسب است. متن های کتاب هم از آسان به سمت سخت پیش می روند و موضوع ها نیز با توجه به نیاز های فرهنگی و اجتماعی زبان آموز و در ارتباط مستقیم با جامعه فارسی زبان انتخاب گشته اند. این سطوح بر اساس چارچوب CEFR وجود دارند.

این کتاب را موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی اقدام به انتشارشان  نموده اند. موسسه لغت نامه دهخدا اولین موسسه ای است که به جهت تالیف فرهنگ لغت یا واژه نامه ها در ایران تاسیس شده. این سازمان در سال 1324 خورشیدی و با تصویب مجلس شورای ملی تاسیس شده است. 

کتاب چیستان و سرگرمی به همراه تمرین

کتاب چیستان و سرگرمی نوشته‌ی حمیده عباس‌نژاد، متخصص آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبان ها، یک مجموعه‌ی جذاب و آموزنده برای علاقه‌مندان به چیستان و بازی‌های فکری است. این کتاب با ترکیبی از چیستان‌های متنوع، جدول‌های کلمات متقاطع و تمرین‌های مختلف، فرصتی عالی برای تقویت هوش، افزایش دقت و پرورش خلاقیت فراهم می‌کند.

این کتاب شامل طیف گسترده‌ای از چیستان‌ها با موضوعات مختلف است که برای گروه‌های سنی مختلف مناسب است. جدول‌های متنوع و چالش‌برانگیز، مهارت واژه‌‌یابی و حل مسئله را بهبود می‌بخشند و تمرین‌های تعاملی و جذاب، باعث می‌شود فرایند یادگیری سرگرم‌کننده‌تر شود.

یکی از مزیت های این کتاب این است که مطالب کتاب به زبانی ساده و روان نوشته شده است که درک آن را برای همه آسان می‌کند به همین دلیل برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان علاقه‌مند به بازی‌های فکری مناسب است.

کتاب دستور نو

یکی دیگر از منابع خوب که میتوانید برای یادگیری زبان فارسی استفاده کنید کتاب دستور نو است. کتاب دستور نو یا راهنمای تجزیه و ترکیب جمله‌های فارسی نوشته‌ی حسن کاظمی، یکی از منابع ارزشمند برای علاقمندان به دستور زبان فارسی، به ویژه دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و افرادی است که می‌خواهند درک عمیق‌تری از ساختار جمله‌های فارسی پیدا کنند.

از جمله ویژگی های مثبت این کتاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کتاب دستور نو با رویکردی نوین به دستور زبان فارسی پرداخته است و سعی کرده است تا مفاهیم پیچیده را به زبان ساده و قابل فهم برای مخاطب بیان کند.
  • تمام قواعد دستوری زبان فارسی به طور کامل و دقیق در این کتاب شرح داده شده. از جمله این قواعد می‌توان به انواع جمله، اجزای جمله، نقش‌های دستوری کلمات، انواع فعل، انواع ضمیر و… اشاره کرد.
  • در انتهای هر فصل، تمرین‌های متنوعی برای تثبیت مطالب ارائه شده در نظر گرفته شده است که به خواننده کمک می‌کند تا مفاهیم را بهتر درک کند و به کار ببندد.
  • برای روشن‌تر شدن مفاهیم، از نمونه‌های فراوان و متنوعی در کتاب استفاده شده است.
  • استثنائات قواعد دستوری نیز در این کتاب به طور کامل بررسی شده است.

مباحث اصلی این کتاب نیز شامل موارد زیر هستند:

  1. مفهوم جمله و انواع آن: در این بخش، انواع جمله ( خبری، پرسشی، امری، تعجبی و …) و اجزای تشکیل‌دهنده جمله به طور مفصل بررسی می‌شود.
  2. نقش‌های دستوری کلمات: نقش‌های دستوری مختلف کلمات در جمله (فاعل، مفعول، مضاف‌الیه، صفت، …) و نحوه تشخیص آن‌ها توضیح داده می‌شود.
  3. انواع فعل: انواع فعل (ماضی، مضارع، امر، شرطی و …) و صرف افعال به تفصیل بررسی می‌شود.
  4. انواع ضمیر: انواع ضمیر (شخصی، اشاره، استفهامی و …) و کاربرد آن‌ها در جمله توضیح داده می‌شود.
  5. عبارات و ترکیب‌های دستوری: عبارات و ترکیب‌های دستوری مختلف مانند عبارت اسمی، فعلی، صفت و… بررسی می‌شود.

پنج گفتار در دستور تاریخی زبان فارسی

اگر بیشتر از اینکه بخواهید صرفا برای آزمون آماده شوید، دوست داشته باشید با سیر تکاملی زبان فارسی در طول تاریخ آشنا شوید، کتاب پنج گفتار در دستور تاریخی زبان فارسی را به شما پیشنهاد می کنم که یکی از آثار ارزشمند در حوزه دستور زبان تاریخی فارسی است. این کتاب با نگاهی دقیق به تحولات و تغییرات زبان فارسی در طول تاریخ، به بررسی ساختارهای نحوی و واژگانی زبان فارسی در دوره‌های مختلف می‌پردازد.

در اصل این کتاب با ارائه تحلیل‌های تاریخی، به شما کمک می‌کند تا به درک عمیق‌تری از چگونگی شکل‌گیری و تحول زبان فارسی دست پیدا کنید به این دلیل که کتاب به بررسی ساختارهای نحوی زبان فارسی در دوره‌های مختلف پرداخته و تغییرات آن‌ها را در طول زمان نشان می‌دهد.

همچنین ابوالقاسمی در این کتاب به بررسی ریشه‌ها و تحولات واژگان فارسی نیز پرداخته است و در برخی بخش‌ها، زبان فارسی با زبان‌های دیگر مقایسه می‌شود تا شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها مشخص شود.

موضوعات اصلی کتاب شامل موارد زیر هستند:

تغییرات صرفی و نحوی زبان فارسی در طول تاریخ

نویسنده با بررسی متون کهن فارسی، تغییرات صرفی و نحوی زبان فارسی را از دوره باستان تا دوره معاصر مورد تحلیل قرار می‌دهد.

تأثیر زبان‌های خارجی بر زبان فارسی

تأثیر زبان‌های خارجی مانند عربی و ترکی بر زبان فارسی و واژگان آن بررسی می‌شود.

گویش‌های مختلف زبان فارسی

گویش‌های مختلف زبان فارسی و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

تغییرات زبان فارسی در دوره‌های مختلف تاریخی

تغییرات زبان فارسی در دوره‌های مختلف تاریخی مانند دوره اسلامی، دوره صفویه و دوره قاجار بررسی می‌شود.

دستور زبان فارسی بر پایه نظریه گشتاری

درمورد نظریه گشتاری چیزی می دانید؟ نظریه گشتاری به جای رویکرد سنتی مبتنی بر نقش‌های دستوری، به بررسی روابط معنایی بین اجزای جمله می‌پردازد به همین دلیل این رویکرد، درک عمیق‌تری از ساختار زبان فارسی را برای خواننده فراهم می‌کند.

کتاب دستور زبان فارسی بر پایه نظریه گشتاری نوشته‌ی مهدی مشکوه‌الدینی نیز، یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در حوزه دستور زبان فارسی در سال‌های اخیر است که با بهره‌گیری از نظریه گشتاری، رویکردی نوین و تحلیلی به ساختار جمله‌های فارسی ارائه می‌دهد.

این کتاب به بررسی جامع و دقیقی از ساختار جمله‌های فارسی، از جمله انواع جمله، نقش‌های نحوی، و روابط معنایی بین اجزای جمله می‌پردازد و با وجود پیچیدگی‌های نظریه گشتاری، نویسنده تلاش کرده است تا مطالب را به زبان ساده و روان بیان کند تا برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان قابل فهم باشد.

همچنین در انتهای هر فصل، تمرین‌های متنوعی برای تثبیت مطالب ارائه شده در نظر گرفته شده است. کتاب مفاهیم بنیادین نظریه گشتاری را به زبان فارسی معرفی کرده و به خواننده کمک می‌کند تا با این نظریه آشنا شود.

ویژگی های برجسته کتاب شامل موارد زیر هستند:

تاکید بر نقش معنا

در این کتاب، نقش معنا در ساختار جمله بسیار پررنگ است و نویسنده تلاش کرده است تا نشان دهد که چگونه معنا بر ساختار جمله تأثیر می‌گذارد.

استفاده از نمودارها و شکل‌ها

برای تسهیل در درک مفاهیم پیچیده، از نمودارها و شکل‌های مختلف استفاده شده است.

بررسی زبان فارسی در بافت فرهنگی

کتاب به بررسی زبان فارسی در بافت فرهنگی و اجتماعی آن پرداخته و نشان داده است که چگونه عوامل فرهنگی بر ساختار زبان تأثیر می‌گذارند.

نگارش پیشرفته از پاراگراف تا مقاله

کتاب “نگارش پیشرفته از پاراگراف تا مقاله” نوشته‌ی حمید بصیریان، یکی از منابع ارزشمند برای خارجی زبان هاست که به دنبال ارتقای مهارت‌های نگارشی خود هستند. این کتاب با رویکردی جامع و کاربردی، به شما کمک می‌کند تا از نگارش ساده‌ی پاراگراف‌ها به سمت تولید مقالاتی حرفه‌ای و موثر پیشرفت کنید.

در اصل این کتاب موثر برای کسانی است که در نگارش فارسی مشکل دارند و میخواهند مشکلاتشان را برطرف نمایند. این کتاب تمامی مراحل نگارش، از جمله ایده‌پردازی، ساختاردهی، نگارش، ویرایش و بازبینی را به طور کامل پوشش می‌دهد.

کتاب پر از تمرین‌های عملی است که به شما کمک می‌کند تا مفاهیم را به صورت عینی درک کرده و مهارت‌های خود را تقویت کنید. همچنین مطالب آن به زبان ساده و روان نوشته شده است و از اصطلاحات پیچیده و تخصصی کمتر استفاده شده است و شامل نمونه‌های متنوعی از نوشته‌های مختلف است که به شما الگوهای مناسبی برای نگارش ارائه می‌دهد. کتاب به اهمیت سبک نگارش و انتخاب واژگان مناسب تاکید دارد و به شما کمک می‌کند تا سبک نگارش خود را بهبود بخشید.

در این کتاب با موارد زیر آشنا خواهید شد:

  • ساختار پاراگراف: قواعد ساختار یک پاراگراف، جمله‌های موضوعی، جملات حمایتی و جمله‌های پایانی.
  • انواع پاراگراف: پاراگراف‌های توصیفی، تحلیلی، استدلالی و روایی.
  • ساختار مقاله: ساختار کلی یک مقاله، مقدمه، بدنه و نتیجه‌گیری.
  • انواع مقاله: مقاله‌های علمی، پژوهشی، ادبی و…
  • ایده‌پردازی و تحقیق: روش‌های جمع‌آوری اطلاعات، ارزیابی منابع و سازماندهی ایده‌ها.
  • نگارش و ویرایش: قواعد نگارشی، ویرایش دستوری و ویرایش محتوایی.
  • سبک نگارش: سبک‌های مختلف نگارش، انتخاب واژگان مناسب و ایجاد انسجام در متن.

فرهنگ اصطلاحات بدیعی و ادبی

کتاب فرهنگ اصطلاحات بدیعی و ادبی نوشته‌ی کامل احمدنژاد، یک راهنمای جامع و کاربردی برای شما محسوب می شود و به شما کمک می‌کند تا با انواع آرایه‌های ادبی و اصطلاحات بدیعی آشنا شوید و بتوانید آن‌ها را در متون ادبی شناسایی و تحلیل کنید تا در آزمون آزفا موفقیت بیشتری کسب کنید.

این کتاب با زبانی ساده و روان، تعریف دقیق و جامعی از هر یک از اصطلاحات بدیعی ارائه می‌دهد و برای هر اصطلاح، نمونه‌های متعددی از اشعار و نوشته‌های ادبی آورده شده است تا درک بهتری از کاربرد آن اصطلاح در متن ادبی فراهم شود.

همچنین اصطلاحات بدیعی بر اساس موضوع و نوعشان طبقه‌بندی شده‌اند تا جستجو و مطالعه‌ی آن‌ها آسان‌تر شود. برای برخی از اصطلاحات پیچیده‌تر، توضیح‌های مفصل‌تری نیز ارائه شده است.

موضوعاتی که در این کتاب بررسی می‌شود شامل موارد زیر هستند:

  1. انواع آرایه‌های ادبی: تشبیه، استعاره، مجاز، کنایه، تشخیص، اغراق، تناسب، تضاد و بسیاری از آرایه‌های دیگر.
  2. اصطلاحات بدیعی: انواع قافیه، ردیف، وزن، صنایع لفظی و معنوی.
  3. تفاوت‌های ظریف بین اصطلاحات: کتاب به تفاوت‌های ظریف بین اصطلاحات مشابه پرداخته و به شما کمک می‌کند تا آن‌ها را از هم تشخیص دهید.

نظام آوایی زبان فارسی

کتاب نظام آوایی زبان فارسی اثر محمود بی جن خان یکی از منابع مهم و جامع در حوزه آواشناسی زبان فارسی است و به شما کمک می کند تا در آزمون آزما آمادگی بهتری پیدا کنید. این کتاب با نگاهی دقیق به ساختار آوایی زبان فارسی، به بررسی و تحلیل صداهای زبان و نحوه ترکیب آن‌ها برای تشکیل کلمات می‌پردازد.

این کتاب با استفاده از روش‌های علمی و آزمایشگاهی به بررسی نظام آوایی زبان فارسی پرداخته است و تمام جنبه‌های نظام آوایی زبان فارسی از جمله واج‌ها، هجاها، آهنگ و تاکید در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته.

یکی از نکات جالب توجه این کتاب از نظر من این بود که با وجود پیچیدگی موضوع، نویسنده سعی کرده است تا مطالب را به زبان ساده و روان بیان کند تا برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان قابل فهم باشد. در این کتاب تمرین‌های عملی متنوعی برای تقویت درک مفاهیم آوایی ارائه شده است. همچنین دارای فهرست کاملی از منابع و مراجع است که به خواننده امکان می‌دهد برای مطالعه‌ی بیشتر به آن‌ها مراجعه کند.

از جمله موضوعاتی که این کتاب به آن می پردازد شامل موارد زیر است:

  1. واج‌شناسی: بررسی واحدهای کوچک‌ترین معنایی زبان یعنی واج‌ها و ویژگی‌های آوایی آن‌ها.
  2. هجا: ساختار هجا در زبان فارسی و قوانین ترکیب هجاها.
  3. آهنگ و تاکید: نقش آهنگ و تاکید در زبان فارسی و تأثیر آن‌ها بر معنی کلمات.
  4. آواشناسی تاریخی: تغییرات نظام آوایی زبان فارسی در طول تاریخ.
  5. آواشناسی تطبیقی: مقایسه نظام آوایی زبان فارسی با زبان‌های دیگر.

البته این منابع بخشی از منابع آزفا بوده و شما با شرکت در دوره های آن براساس سطح خود منابع مورد نیاز خود را باید تهیه نمایید.

 

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله به معرفی بهترین منابع برای آمادگی آزمون آزفا پرداخیم و ویژگی های هر منبع را شرح دادیم تا شما در انتخاب آنها بتوانید بهترین و مناسب ترین برایتان را انتخاب نمایید. با توجه به اینکه هر دانشگاه یک آزمون آزفا برگزار می کند، پیشنهاد میکنیم از دوره های حضوری یا آنلاین آنها نیز برخوردار شوید و قبل از شرکت در هرکلاس، ویژگی ها و سرفصل های دوره را حتما بررسی کنید. مثلا دوره های دانشگاه علامه طباطبایی هم حضوری هستند و هم غیر حضوری که میتوانید در آن شرکت نمایید.

موفق باشید!

بیشتر بخوانید:

مراکز آموزش زبان فارسی در ایران

سختی زبان فارسی برای خارجی ها ،آیا زبان فارسی سخت است؟

4.8/5 - (21 امتیاز)

آخـــرین مقالات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام

Welcome to Dehkhoda Language Institue

به جمع خانواده دهخدا در اینستاگرام بپیوندید!