کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟

کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟

انتخاب گرایش زبان انگلیسی، کاری استرس زا و سخت است چون آینده، درآمد و کیفیت زندگی شما به آن بستگی دارد. اما قبل از هر چیزی باید به این نکته توجه داشته باشید که هدف شما از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟ آیا تحصیل در این رشته برای ما مناسب است؟ و یا آیا کلاس زبان برای ما گزینه ی بهتری نیست؟

در این مقاله ما به این سوالات پاسخ می دهیم و به شما کمک می کنیم تا با توجه به هدف خود، راحت تر در این مورد تصمیم بگیرید و در صورتی که بخواهید در دانشگاه این رشته را بخوانید، گرایش مناسب خود را پیدا کنید.

 اهمیت دانش زبان انگلیسی در ایران

یادگیری زبان انگلیسی به واسطه اهمیت آن در سطح بین الملل، تبدیل به امری ضروری شده است و به واسطه آن می‌توان با فرهنگ بسیاری از نقاط دنیا آشنا شد. 

به دلیل کاربرد زبان انگلیسی در بسیاری از امور، یادگیری انگلیسی، برای بسیاری از افراد در ایران باعث می شود تا فرصت های شغلی بهتری پیدا کنند و می توانند با استفاده از خلاقیت و مهارت خود، زبان انگلیسی را در زمینه های مختلف بکار بگیرند.

دانشگاه یا کلاس زبان؟

هدف شما از تحصیل این رشته در دانشگاه چیست؟ چرا دانشگاه را انتخاب کرده اید؟ وقتی که در دانشگاه شروع به تحصیل رشته زبان انگلیسی می‌کنید، باید از قبل به سطح مورد نیازی از این زبان رسیده باشید و اگر فقط به خاطر یادگیری زبان انگلیسی می خواهید این رشته را بخوانید، باید تصمیم خود را عوض کنید و کلاس زبان را انتخاب کنید؛ چرا که در دانشگاه به مشکل می خورید و باید بدانید که در دانشگاه ها زبان انگلیسی به شما آموزش داده نمی‌شود. اما در آموزشگاه زبان، شما قادر هستید زبان انگلیسی را از پایه و اصولی یاد بگیرید و مشکلات گرامری خود را رفع کنید و مکالمه ی خود را تقویت کنید.

اگر قصد مهاجرت دارید و نیاز دارید تا نمره بالایی در آزمون های معتبر بین المللی مانند آیلتس (IELTS ) و بگیرید، لازم است که دوره های آموزشی زبان انگلیسی را در آموزشگاه زبان بگذرانید. 

موسسه زبان دهخدا با تجربه چندین ساله موفق در امر آموزش زبان انگلیسی از سطوح پایه و پیشرفته در همه ی سنین، گزینه مناسبی برای شما می باشد و برای هر آزمون بین المللی، می‌توانید دوره مربوطه را با بهترین کیفیت و بازدهی داشته باشید. 

شرکت در کلاس های آموزش زبان انگلیسی موسسه دهخدا 

شرایط ورود به رشته زبان انگلیسی در دانشگاه و تحصیل آن

اگر هدف شما از تحصیل این رشته پیدا کردن شغل و کسب درآمد می باشد و می خواهید به صورت تخصصی در این حرفه فعالیت کنید، تحصیل در رشته زبان انگلیسی در دانشگاه گزینه مناسب برای شما می باشد.

لازمه این امر این است که شما به سطح قابل قبولی از زبان انگلیسی رسیده باشید تا در دانشگاه به مشکل نخورید و به جای تقویت مهارت های لازم برای شغل مورد نظر، در به در دنبال تقویت زبان انگلیسی خود نباشید. وقتی که سطح زبان انگلیسی تان به نسبت خوب و قابل قبول باشد، می‌توانید در کنکور زبان تخصصی شرکت کنید و هر چقدر رتبه بهتری کسب کنید، در دانشگاه های معتبرتری مشغول به تحصیل می شوید. 

از مزیت های تحصیل این رشته و داشتن مدرک دانشگاهی این می باشد که وقتی بخواهید در شغلی مشغول به کار شوید، باعث می‌شود تا نسبت به رقبا در استخدام رسمیت بیشتری داشته باشید. حتی اگر در کنار زبان انگلیسی، بتوانید به زبان دیگری هم مسلط باشید، شانس شما در مقابل رقبا بسیار بالا می رود.

رشته زبان انگلیسی زیر شاخه کدام رشته است

رشته زبان انگلیسی زیر شاخه کدام رشته است

رشته زبان انگلیسی به طور کلی به عنوان یک رشته مستقل در نظر گرفته می‌شود و زیرشاخه هیچ رشته دیگری نیست. در دانشگاه‌ها، این رشته معمولاً در دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی یا دانشکده‌های زبان‌های خارجی ارائه می‌شود.

با این حال، گرایش‌های مختلفی در این رشته وجود دارد که هر کدام به جنبه خاصی از زبان انگلیسی می‌پردازند.

برخی از این گرایش‌ها عبارت‌اند از:

1- معرفی گرایش ادبیات زبان انگلیسی

این گرایش در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. در این گرایش، شما با دنیای زبان و ادبیات انگلیسی آشنا می شوید و در کلاس های دانشگاه به بررسی گسترده انواع موضوعات ادبی می پردازید و دانش و اطلاعات خود را ارتقا می دهید.

بررسی و نقد آثار ادبی جهان در دوره های قدیم و میانه، دوره رنسانس، دوره مدرن، پست مدرن و غیره از دروس این گرایش می باشد. شما به عنوان دانشجوی این رشته باید در مورد موضوعات ادبی مختلف، در کلاس صحبت کنید.

دروس رشته ادبیات زبان انگلیسی در دانشگاه

آشنایی با مفاهیم ادبی و انواع نثر، نحوه ی نگارش، نامه نگاری، اصطلاحات و تعبیرات زبان انگلیسی، بیان شفاهی داستان، مقاله نویسی، آواشناسی، داستان کوتاه، بررسی متون مطبوعاتی، بررسی متون ادبی، بررسی متون اسلامی، زبان شناسی، نمایشنامه، رمان، تاریخ ادبیات، شعر انگلیسی، نقد ادبی، مکتب های ادبی، روش تدریس زبان های خارجی، آزمون سازی، فنون و صناعات ادبی، ترجمه مکاتبات و اسناد، آشنایی با نویسندگان قرن بیستم و از جمله دروسی هستند که در این گرایش فرا می گیرید. 

همچنین در این گرایش درسی تحت عنوان زبان دوم (معمولاً فرانسه یا آلمانی) وجود دارد که مکالمات و قواعد ابتدایی را در مورد زبان دوم مورد نظر یاد می گیرید.

بازار کار رشته ادبیات زبان انگلیسی

دانشجویان رشته زبان و ادبیات انگلیسی به واسطه اطلاعات و دانش بالایشان، تقریباً در بیشتر فرصت های شغلی می‌توانند مشغول به کار شوند؛ اما برای برخی از شغل ها لازم است که دوره های جداگانه ای را بگذرانند و مهارت های خاصی یاد بگیرند.

  • نویسندگی و روزنامه نگاری

به دلیل آشنایی با نحوه نگارش و اطلاعات ادبی بالا و توانایی در تولید متون زیبا و تاثیرگذار، یکی از گزینه های پیش رو نویسندگی در زمینه های مختلف مثل رمان، داستان، متون خبری، روزنامه نگاری، تولید محتوا و غیره می باشد.

  • تدریس زبان انگلیسی

دانشجویان این رشته به دلیل اطلاعات عمومی بالا در زمینه ادبیات زبان انگلیسی، می‌توانند مدرس های خوبی برای این زبان باشند و دانش خود را به شاگردان خود منتقل کنند؛ اما برای این شغل لازم است که در دوره های تربیت مدرس زبان (دوره TTC) که در مؤسسات زبان برگزار می‌شود شرکت کنند.

موسسه زبان دهخدا با برگزاری با کیفیت ترین و کاربردی ترین دوره تی تی سی توسط مدرسین مجرب، شما را برای شغل تدریس زبان انگلیسی آماده می کند. بعد از گذراندن این دوره در آموزشگاه زبان دهخدا و قبولی در دمو، مدرک معتبر پایان دوره به شما اعطا می‌شود و در صورت داشتن شایستگی های لازم می‌توانید در همین موسسه و حتی مؤسسات دیگر، مشغول به کار تدریس شوید.

  • مترجمی

در امر ترجمه، تنها دانش زبانی شما ملاک نمی باشد. برای ترجمه متون مختلف مانند متون فلسفی، متون ادبی، متون تخصصی و لازم است که مترجم اطلاعات نسبی را در مورد آن موضوع داشته باشد و دانشجویان گرایش ادبیات انگلیسی به واسطه اطلاعات عمومی بالا، این ویژگی را دارا می باشند. این نکته مهم هم قابل ذکر است که خود ترجمه، فنون مخصوص به خود را دارد و قبل از شروع به کار ترجمه، باید مهارت ترجمه را به صورت حرفه ای کسب کنید و یا از یک دانشجوی رشته مترجمی در کار خود کمک بگیرید.

لازم به ذکر است که این رشته برای مهاجرت و ادامه تحصیل در رشته های ادبیات انگلیسی در خارج از کشور مناسب می باشد و به شما پیش زمینه های لازم برای تحصیل این رشته در مقاطع بالاتر را می آموزد.

2- معرفی گرایش مترجمی زبان انگلیسی

به دلیل اهمیت بالای ارتباط کشور ها با یکدیگر، ترجمه یکی از امور ضروری در دنیا می باشد. امر ترجمه در برقراری ارتباطات سیاسی، علمی، فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و اجتماعی بسیار کاربرد دارد و بدون وجود مترجم، هیچ کدام از این ارتباطات صورت نمی گیرد.

این گرایش در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد  و در کلاس های دانشگاه با فنون ترجمه، انواع متون با موضوعات مختلف آشنا می شوید. لازم به ذکر است که برای کار مترجمی، لازم است که شما به زبان فارسی خوب مسلط باشید تا متون فارسی را با بهترین نگارش و زیباترین لحن بنویسید. 

آیا رشته مترجمی زبان انگلیسی سخت است

رشته مترجمی زبان همچون هر رشته دانشگاهی دیگر مطمئناً سختی های خود را دارد. شما برای اینکه یک مترجم زبان خوب شوید باید به زبان مقصد و مبدا به نسبت نوع ترجمه ای که می خواهید انجام دهید مسلط باشید و با تکنیک های ترجمه و انواع آن آشنا باشید. در نتیجه اگر زیاد اهل مطالعه و تحقیق و نوشتن نیستید این رشته می‌تواند مناسب شما نباشد و ممکن است شما را با سختی های زیادی روبرو نماید.

اما نکته مهم این است که بحث ترجمه به مرور و با کسب تجربه برایتان آسان خواهد شد و بسیاری از موارد شبیه به هم خواهد بود و شما بعد از مدتی به راحتی و با سرعت بیشتر به ترجمه خواهید پرداخت. با توجه نظرات دانشجویان رشته مترجمی زبان انگلیسی از جمله رشته های سخت نمی باشد و تنها نیاز به تمرین و تمرکز دارد.

دروس رشته مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه

رشته مترجمی زبان انگلیسی شامل آموزش اصول ابتدایی ترجمه، مهارت‌های ترجمه انگلیسی به فارسی و بالعکس، و تخصص در ترجمه متون مختلف است. شما با مهارت‌های پیشرفته‌ای همچون ترجمه شفاهی، ترجمه متون ادبی، سیاسی، مطبوعاتی و اسلامی، ترجمه نوار و فیلم، و مکاتبات آشنا می‌شوید.

سرفصل‌ های اصلی شامل:

  • مهارت‌ های ترجمه: اصول، روش‌ ها، ترجمه پیشرفته و انفرادی.
  • ادبیات و زبان‌ شناسی: آشنایی با ادبیات معاصر، زبان‌ شناسی، درآمدی بر ادبیات و نمونه شعرهای ساده.
  • بیان و نگارش: نگارش، مقاله‌ نویسی، نامه‌ نگاری و بیان شفاهی داستان.
  • آموزش‌ های تخصصی: آزمون‌ سازی، روش تدریس زبان، آواشناسی و اصطلاحات و تعبیرات.
  • موضوعات ترجمه: متون سیاسی، مطبوعاتی، اسلامی، و ادبی.

این دوره به شما امکان می‌دهد مهارت‌های حرفه‌ای خود را توسعه داده و حوزه تخصصی خود را انتخاب کنید.

بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی

تدریس زبان یکی از شغل های دانشجویان این رشته می باشد. لازمه ی این کار، سطح قابل قبول در زبان انگلیسی و آشنایی با فنون آموزش می باشد. شما برای این شغل باید در دوره های تربیت مدرس زبان انگلیسی (TTC) در آموزشگاه های زبان شرکت کنید. موسسه زبان دهخدا با برگزاری این دوره به صورت کاملاً کاربردی و با کیفیت، شما را برای تدریس زبان انگلیسی آماده می کند و با اعطای مدرک معتبر پایان دوره، با توجه به مهارت و عملکردتان می‌توانید یا در آموزشگاه دهخدا و یا در آموزشگاه های دیگر مشغول به تدریس شوید.

کار ترجمه عمده ترین و اصلی ترین شغل این گرایش می باشد. برای این امر لازم است که به زبان فارسی تسلط عالی داشته باشید و بتوانید به خوبی برای هر اصطلاح، معادل فارسی پیدا کنید. همچنین لازم است که در ترجمه ی هر موضوع خاص، اطلاعاتی در مورد آن موضوع داشته باشید. دانشجویان این رشته می‌توانند هم در حین تحصیل و هم بعد از تحصیل، در یکی از شاخه های زیر مشغول به کار شوند:

  • ترجمه کتب و نویسندگی
  • ترجمه متون مختلف
  • ترجمه مدارک و پایان نامه ها
  • ترجمه فیلم و آهنگ
  • ترجمه ی شفاهی در امور مطبوعاتی و سیاسی
  • ترجمه ی خبر ها و کار در رسانه های خبری
  • کار در دارالترجمه ها و یا تاسیس دارالترجمه با توجه به قوانین مربوطه
  • استخدام به عنوان مترجم در شرکت هایی که با امور خارجی سر و کار دارند
  • کار به عنوان نویسنده محتوا به صورت فریلنسری یا تمام وقت
  • تولید محتوای ویدیویی و صوتی

شما می‌توانید در آژانس های هواپیمایی مشغول به کار شوید و در زمینه ی ارتباط با توریست ها فعالیت کنید. همچنین پس از گذراندن دوره راهنمای تور، می‌توانید به عنوان راهنمای تور (tour guide) فعالیت کنید که لازمه ی آن، کسب اطلاعات فراوان در مورد موضوعات تاریخی و گرفتن کارت مخصوص می باشد.

تفاوت رشته زبان و ادبیات انگلیسی با مترجمی

این دو رشته زبان انگلیسی در موارد پایه نقاط مشترک داشته اما در مجموع رشته زبان و ادبیات انگلیسی به بررسی قواعد زبان انگلیسی و متون ادبی زبان انگلیسی می پردازد اما در رشته مترجمی تمرکز اصلی بر روی ترجمه و یادگیری فنون ترجمه می باشد.

 3- معرفی گرایش آموزش زبان انگلیسی

این گرایش در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد و در مقطع کارشناسی، عموماً با نام تربیت مدرس یا تیچینگ شناخته می‌شود. دانشجویان در این رشته، با فنون تدریس به خوبی آشنا می‌شوند و موانع یادگیری زبان انگلیسی و چالش های آن را به خوبی بررسی می کنند. آن ها در این گرایش با روانشناسی افراد در زمینه یادگیری زبان آشنا می‌شوند و در مورد چالش های آموزش زبان برای افراد مختلف، راه حل هایی را بررسی می کنند. دانشجویان گرایش آموزش زبان انگلیسی باید در امر آموزش زبان برای افراد مختلف صبور باشند و روحیه ای منعطف پذیر داشته باشند.

شاید این سؤال برای شما نیز بوجود آمده باشد که آیا رشته آموزش زبان انگلیسی خوبه؟ که جواب این سؤال را می‌توان اینطور داد که اگر به تدریس علاقه مند هستید و زبان انگلیسی را نیز دوست دارید این رشته برای تان مناسب می باشد.

تفاوت رشته زبان و ادبیات انگلیسی با آموزش زبان انگلیسی و مترجمی 

همانطور که بیان کردیم رشته آموزش زبان انگلیسی که یکی از گرایش های رشته زبان انگلیسی است شما را برای تدریس یا تیچینگ آماده می کند و شما می‌توانید بعد از فارغ التحصیلی در این رشته به تدریس زبان و کار بر روی متدهای مختلف آموزش زبان انگلیسی بپردازید در حالی که رشته زبان و ادبیات زبان انگلیسی به بررسی ادبیات زبان انگلیسی، متون و تاریخچه و تحولات این زبان می پردازد.

همچنین در مقطع کارشناسی ارشد شما می‌توانید در رشته مترجمی زبان انگلیسی مشغول به تحصیل شوید که موقعیت های شغلی بیشتری را در اختیارتان می گذارد. 

در جدول زیر می‌توانید تفاوت بین تفاوت رشته زبان و ادبیات انگلیسی با آموزش زبان انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی را ببینید.

ویژگی‌ها زبان و ادبیات انگلیسی آموزش زبان انگلیسی مترجمی زبان انگلیسی
هدف اصلی مطالعه عمیق ادبیات، فرهنگ و تاریخ انگلیسی آموزش مهارت‌های زبان انگلیسی به غیرانگلیسی‌زبانان ترجمه متون از زبان انگلیسی به زبان مادری و بالعکس
دروس اصلی ادبیات انگلیسی، نقد ادبی، تاریخ ادبیات، زبان‌شناسی روش‌های تدریس، زبان‌شناسی کاربردی، آزمون‌سازی، طراحی برنامه درسی تکنیک‌های ترجمه، زبان‌شناسی، ترجمه تخصصی، ترجمه همزمان و پیوسته
مهارت‌های مورد نیاز تحلیل متون ادبی، نگارش علمی و ادبی، پژوهش در حوزه ادبیات مهارت‌های تدریس، ارزیابی زبان، مدیریت کلاس، ارتباط موثر دقت و توجه به جزئیات، مهارت‌های نگارشی بالا، توانایی ترجمه دقیق، آشنایی با فرهنگ‌ها
بازار کار پژوهشگر ادبیات، منتقد ادبی، استاد دانشگاه، نویسنده معلم زبان انگلیسی در مدارس و مؤسسات، طراح برنامه درسی، مشاور آموزشی مترجم حرفه‌ای، مترجم رسمی، مترجم در سازمان‌های بین‌المللی، مترجم کتاب و مقالات
نوع مطالعات بررسی عمیق آثار ادبی و فرهنگی بررسی روش‌ها و تکنیک‌های تدریس زبان بررسی متون تخصصی و عمومی برای ترجمه
مدارک تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در ادبیات انگلیسی کارشناسی ارشد و دکتری در آموزش زبان کارشناسی ارشد و دکتری در مترجمی زبان

دروس رشته آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه

 دروس رشته آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه

مباحث این گرایش عبارت‌اند از:

دستور و نگارش، فنون یادگیری، آواشناسی، زبان شناسی، روانشناسی تربیتی، نگارش پیشرفته، کاربرد اصطلاحات، جامعه شناسی آموزش و پرورش، آشنایی نسبی با ترجمه، نامه نگاری، بیان شفاهی داستان، واژه شناسی، درآمدی بر ادبیات، زبان شناسی مقابله ای و تجزیه و تحلیل خطاها، اصول و فلسفه آموزش و پرورش، مقاله نویسی، روش های تدریس زبان انگلیسی، تدریس عملی راهنمایی، بررسی کتاب های درسی راهنمایی، روش های تدریس مهارت های زبان، تهیه مطالب کمک آموزشی، سنجش و ارزیابی، تهیه مطالب درسی راهنمایی، بررسی و تحلیل محتوای کتاب های دوره ی دبیرستان، تهیه مطالب درسی دبیرستان، آزمون سازی، تدریس عملی دبیرستان، کاربرد کامپیوتر در آموزش زبان و

بازار کار رشته آموزش زبان انگلیسی

فارغ‌ التحصیلان مترجمی زبان انگلیسی با داشتن سطح زبانی مناسب می‌ توانند به ترجمه یا تدریس زبان مشغول شوند. تدریس، اصلی‌ ترین فرصت شغلی این گرایش است و شامل فعالیت در آموزش و پرورش، مدارس غیرانتفاعی، تدریس خصوصی یا کار در آموزشگاه‌ های زبان می‌شود.

برای موفقیت در تدریس، خلاقیت و مهارت بالا اهمیت دارد، زیرا بازار کار به مدرسین حرفه‌ای نیاز دارد. موسسه زبان دهخدا با برگزاری دوره‌های تربیت مدرس زبان (TTC) اصول تدریس، روش‌ های آموزش و مدیریت کلاس را آموزش داده و در پایان مدرک معتبر ارائه می‌ دهد و افراد برتر این دوره‌ها شانس استخدام در دهخدا و سایر آموزشگاه‌ ها را دارند.

کدام گرایش زبان انگلیسی برای مهاجرت بهتر است؟

هیچ گرایش خاصی از زبان انگلیسی به طور قطعی برای مهاجرت بهتر از بقیه نیست، چون بهترین گرایش به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله موارد زیر:

  • کشور مقصد

کشورهای مختلف به دنبال مهارت‌های زبانی متفاوتی در مهاجران هستند. برای مثال، برخی کشورها به دنبال مترجمان هستند، در حالی که برخی دیگر به معلمان زبان انگلیسی یا متخصصان زبان شناسی نیاز دارند.

  • اهداف شغلی

شما به دنبال چه نوع شغلی در کشور مقصد هستید؟ برخی از مشاغل به مهارت‌های تخصصی در یک گرایش خاص زبان انگلیسی نیاز دارند، در حالی که مشاغل دیگه به مهارت‌های کلی زبانی نیاز دارند.

  • مهارت‌ها و علایق شما

شما در کدام گرایش زبان انگلیسی مهارت بیشتری دارید؟ به کدام گرایش علاقه بیشتری دارید؟ انتخاب گرایشی که به آن علاقه و مهارت دارید، شانس موفقیت شما را در مهاجرت و یافتن شغل مناسب افزایش می‌دهد.

  • نیازهای بازار کار

در کشور مقصد برای چه نوع مهارت‌های زبانی در زبان انگلیسی تقاضا بیشتر است؟ شما می‌توانید با بررسی نیازهای بازار کار در کشور مقصد، گرایشی رو انتخاب کنید که تقاضا برای آن بیشتر است.

به هر حال مهاجرت از طریق رشته های زیر بهتر است:

مترجمی: مترجمان زبان انگلیسی در بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به دلیل مهارتشان در ترجمه متون از زبانی به زبان دیگر تقاضای بسیاری دارند.

آموزش زبان انگلیسی: معلمان زبان انگلیسی در سراسر جهان به دلیل مهارتشان در آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم یا زبان خارجی مورد تقاضا هستند. 

نظرات دانشجویان رشته مترجمی زبان انگلیسی

با توجه به تحقیقاتی که انجام دادیم، اگر بخواهید صرفاً با داشتن مدرک مترجمی زبان انگلیسی در جایی مشغول به کار شوید، بازار کار مناسبی در اختیار شما نیست، به خصوص اگر در شهرستان باشید. همچنین با وجود هوش مصنوعی کار سخت تر هم شده است. البته گفته شده که اگر مهارت بالایی داشته باشید قطعاً در موقعیت های عالی می‌توانید مشغول به کار شوید. همچنین اگر بخواهید با دانشی که دارید کارهای خلاقانه ای مثل تولید محتوای متنی انجام دهید و درآمد متوسط و رو به بالایی داشته باشید. همچنین می توانید به عنوان یک مترجم همزمان نیز مشغول به کار شوید و با رزومه ای که به دست می آورید موقعیت و درآمد خود را ارتقا دهید.

نظرات دانشجویان رشته آموزش زبان انگلیسی

با بررسی هایی که انجام دادیم، رشته آموزش زبان انگلیسی را بهتر از رشته مترجمی عنوان کرده بودند. علتش هم توانایی کار در آموزشگاه ها به صورت تمام وقت یا پاره وقت بود و همچنین امکان دریافت کلاس های خصوصی تافل و آیلتس.

همچنین اگر در شهرستان باشید، علاوه بر شهر خودتان، موقعیت های آنلاین زیادی برای تدریس زبان انگلیسی وجود دارد. در واقع اگر مهارت بالایی داشته باشید می توانید به درآمد های خیره کننده ای در این حوزه برسید.

آیا رشته زبان انگلیسی خوب است؟

اگر می خواهید بدانید که آیا رشته زبان انگلیسی خوب است یا خیر، عوامل زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در مجموع دو عامل تعیین کننده هستند:

  1.     شرایط و خواسته های شما
  2.     شرایط رشته زبان انگلیسی

در جدول زیر می توانید تمام مزایا و معایب رشته زبان انگلیسی را ببینید.

ویژگی مزایا معایب
فرصت‌های شغلی فرصت‌های شغلی گسترده در آموزش، ترجمه، گردشگری، تجارت بین‌الملل و رسانه‌ها رقابت شدید برای یافتن شغل مناسب و پذیرش در دانشگاه‌های برتر
ارتباطات امکان ارتباط با افراد و سازمان‌های مختلف در سراسر جهان نیاز به مهارت‌های جدید و به‌روز برای تطابق با تغییرات سریع در بازار کار
منابع علمی دسترسی آسان‌تر به منابع علمی و پژوهشی که به زبان انگلیسی نوشته شده‌اند نیاز به تسلط بر زبان‌های دیگر برای موفقیت بیشتر در برخی موارد
مهارت‌های فکری توسعه مهارت‌های نگارشی، تحلیلی و تفکری
ادامه تحصیل امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و در حوزه‌های متنوع مانند ادبیات، زبان‌شناسی، آموزش و ترجمه تفاوت در فرصت‌های شغلی بسته به منطقه جغرافیایی
فرهنگ و هنر آشنایی عمیق‌تر با فرهنگ و ادبیات انگلیسی
بین‌المللی بودن افزایش فرصت‌های بین‌المللی و سفر به کشورهای انگلیسی‌زبان

 مهم ترین نکات در هنگام انتخاب رشته دانشگاهی زبان انگلیسی

در این بخش به معرفی مهم ترین نکاتی می‌پردازیم که در انتخاب رشته زبان باید مد نظر داشته باشید که شامل موارد زیر هستند:

  1. علاقه و استعداد شخصی

در ابتدا باید مطمئن شوید که علاقه واقعی به یادگیری زبان انگلیسی، خواندن ادبیات انگلیسی و آشنایی با فرهنگ‌ها و تاریخ مربوطه و ترجمه دارید. همچنین ارزیابی کنید که آیا در زبان انگلیسی قوی هستید و توانایی یادگیری و تحلیل متون پیچیده را دارید یا خیر. بهتر است قبل از دانشگاه در کلاس های بیرون شرکت داشته باشید تا کارتان راحت تر شود.

  1. فرصت‌های شغلی

تحقیق کنید که بازار کار در منطقه شما به طور کلی چگونه است. چه تعداد فرصت شغلی برای فارغ‌ التحصیلان رشته زبان انگلیسی وجود دارد؟

به عنوان مثال بررسی کنید که این رشته چه فرصت‌های شغلی متنوعی ارائه می‌دهد مانند آموزش، ترجمه، رسانه، گردشگری و تجارت بین‌الملل.

  1. مسیرهای تحصیلی و تکمیلی

بررسی کنید که امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد و دکتری) وجود دارد و آیا این امر با اهداف شما همخوانی دارد؟

  1. موقعیت دانشگاه

اگر می خواهید دانشگاهی مناسب انتخاب کنید باید به اعتبار دانشگاه و کیفیت برنامه‌های تحصیلی آن توجه کنید. دانشگاه‌های معتبر ممکن است فرصت‌های شغلی و تحصیلی بهتری برای شما فراهم کنند. همچنین محل دانشگاه را در نظر بگیرید. آیا دانشگاه در مکانی قرار دارد که برای شما مناسب است؟ هزینه‌های زندگی در آن مکان چگونه است؟

  1. مهارت‌های تکمیلی

برنامه‌ریزی کنید که در طول تحصیل، مهارت‌های جانبی مانند فناوری اطلاعات، مهارت‌های ارتباطی و مدیریت را توسعه دهید. همچنین ببینید که آیا امکان یادگیری زبان‌های دیگر در کنار زبان انگلیسی وجود دارد؟ این امر می‌تواند شانس شما را در بازار کار افزایش دهد.

  1. امکانات و فرصت‌های دانشگاه

تحقیق کنید که آیا دانشگاه امکانات پژوهشی و فرصت‌های کارآموزی مناسبی دارد که به شما در تجربه عملی و ورود به بازار کار کمک کند. توجه کنید که دانشگاه چه نوع فعالیت‌های فوق‌ برنامه‌ای مانند انجمن‌ها و رویدادهای فرهنگی ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما در توسعه مهارت‌های اجتماعی کمک کند.

  1. بازخورد از فارغ‌التحصیلان

با فارغ‌التحصیلان رشته زبان انگلیسی صحبت کنید و از تجربیات آنها در مورد رشته، فرصت‌های شغلی و چالش‌هایی که با آن مواجه شده‌اند، مطلع شوید.

  1. هزینه‌ها و بورسیه‌ها

هزینه‌های تحصیل و زندگی در دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید و ببینید آیا با بودجه شما سازگار است؟

بهترین دانشگاه های زبان انگلیسی در ایران

در ایران، چندین دانشگاه برتر در زمینه آموزش زبان انگلیسی فعالیت می‌ کنند که به دلیل کیفیت بالای آموزشی و امکانات پژوهشی شناخته شده‌اند. مانند:

  1. دانشگاه علامه طباطبایی تهران
  2.  دانشگاه تهران
  3. دانشگاه تربیت مدرس تهران
  4. دانشگاه شهید بهشتی تهران
  5. دانشگاه الزهرا
  6. دانشگاه خوارزمی تهران
  7. دانشگاه شیراز
  8. دانشگاه اصفهان
  9. دانشگاه فردوسی مشهد
  10. دانشگاه تبریز

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله صفر تا صد بررسی انواع گرایش های زبان انگلیسی را انجام دادیم تا شما عزیزان بتوانید هر کدام از گرایش ها که مورد علاقه تان است و فکر می‌کنید بهتر از بقیه می باشد را انتخاب نمایید. در مجموع گرایش مترجمی و آموزش زبان انگلیسی دو گرایش بسیار خوب برای پیدا کردن بازار کار بعد از تمام شدن تحصیلات شما هستند. پس اگر علاقه مند هستید حتماً این دو رشته را انتخاب کنید و یادتان نرود مهمترین نکات در هنگام انتخاب رشته که بیان کردیم را نیز رعایت نمایید.

 

مطالب پیشنهادی:

بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی

چگونه زبان انگلیسی کنکور را بخوانیم؟

بازار کار رشته زبان انگلیسی

4.5/5 - (61 امتیاز)

آخـــرین مقالات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

2 در مورد “کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟”

  1. سلام وقت بخیر
    من دوسال پیش ادبیات دولتی قبول شدم نرفتم
    میتونم الان دوباره کنکور بدم و مترجمی بخونم ازاد
    بمشکل نمیخورم

  2. ممنون ک رشته‌ ها رو ب خوبی و از همه‌ی جنبه ها توضیح دادید. مقاله اتون خیلی مفید بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Misd1236
2024/10/27
سلام وقت بخیر من دوسال پیش ادبیات دولتی قبول شدم نرفتم میتونم الان دوباره کنکور بدم و مترجمی بخونم ازاد بمشکل نمیخورم
Zey
2023/08/18
ممنون ک رشته‌ ها رو ب خوبی و از همه‌ی جنبه ها توضیح دادید. مقاله اتون خیلی مفید بود.

ورود | ثبت نام

Welcome to Dehkhoda Language Institue

به جمع خانواده دهخدا در اینستاگرام بپیوندید!