آزمون آمفا چیست؟ راهنمای آمادگی آزمون زبان فارسی آمفا

آزمون آمفا چیست؟ راهنمای آمادگی آزمون زبان فارسی آمفا

آزمون آمفا چیست؟ راهنمای آمادگی آزمون زبان فارسی آمفا

برای سنجش مهارت زبان در سراسر دنیا برای هر زبان یک یا چند آزمون طراحی شده و به صورت دوره ای برگزار می شوند تا میزان توانایی افراد در زبان مورد نظر مشخص شود. برای زبان فارسی نیز آزمون هایی در داخل ایران برگزار می شود که میزان مهارت زبان فارسی افراد خارجی زبان را که قصد کار و تحصیل در دانشگاه های ایران را دارند مورد ارزیابی قرار می دهد. یکی از این آزمون ها، آزمون مهارت فارسی آمفا می باشد که به صورت AMFA بیان می شود. این آزمون هر ساله توسط سازمان سنجش آموزش کشور و بنیاد سعدی برگزار می شود.

 

آزمون آمفا چیست؟

آزمون آمفا همانطور که بیان شد یک آزمون برای سنجش میزان پیشرفت است که بدون توجه به سابقه فرد در زبان فارسی برای ارزیابی میزان مهارت اصلی زبان فارسی از جمله نوشتن، خواندن، گفتار و شنیدن برگزار می شود. این آزمون در دو نوع عمومی General و آکادمیک Academic برگزار می شود. نوع عمومی این آزمون توسط بنیاد سعدی و نوع آکادمیک آن توسط سازمان سنجش برگزار خواهد شدمی شود.

افرادی که قصد کسب پذیرش از دانشگاه ها و حوزه های علمیه ایران را دارند باید در نوع آکادمیک آن شرکت کرده و در این آزمون نمره مورد نظر را کسب نمایند و برای اهداف دیگر شما می توانید در نوع عمومی آن که توسط بنیاد سعدی برگزار می شود شرکت نمایید.

محتوای این آزمون در بخش گفتاری در هر دو نوع کاملا مشابه یکدیگر بوده اما در بخش های دیگر مانند نوشتن و خواندن یا درک مطلب و شنیداری در نوع آکادمیک متفاوت بوده و محتوایی علمی و تخصصی تر دارد. این آزمون مشابه آزمون های بین المللی همچون آیلتس طراحی شده و ساختاری شبیه به این آزمون بین المللی دارد.

 

شرکت در آزمون آمفا چه مزایایی دارد؟

هر فردی برای شرکت در آزمون های زبان به دنبال رسیدن به یک هدف مشخص است که براساس آن آزمون مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای شرکت در آن آماده می شود و نیز براساس نمره ای که نیاز دارد برنامه ریزی می کند. افرادی که در آزمون آمفا شرکت می کنند از مزایای زیر برخوردار خواهند شد:

۱. دریافت اقامت در ایران

۲. دریافت اجازه کار در ایران

۳. تاسیس دفتر همکاری های مشترک اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و… در ایران

۴. مجوز همکاری نیروهای محلی در نمایندگی ها، رایزنی ها و سفارتخانه های ایران در خارج از کشور

۵. مجوز تدریس در مدارس و آموزشگاه های خارجی تحت پوشش بنیاد سعدی

۶. مجوز تحصیل در دانشگاه ها و حوزه های علمیه ایران

 

اهداف برگزاری آزمون آمفا چیست؟

در برگزاری این آزمون یک سری اهداف وجود دارد که به شرح زیر می باشند:

۱. مشخص کردن سطح زبان آموزان فارسی از میزان توانایی شان در مهارت های اصلی زبان در زبان فارسی

۲. ارزیابی سطح دانش دانشجویان،‌ طلاب و فارسی آموزان خارجی با هدف برنامه ریزی آموزش زبان فارسی در سطح جهانی

۳. مطلع شدن از وضعیت دانش آموختگان زبان فارسی و کمک به طراحی برنامه های آموزشی و درسی متناسب با هر مهارت زبان

۴. بهبود و ساماندهی فرآیند پذیرش و آموزش دانشجویان در دانشگاه ها و حوزه های علمیه

۵. بهبود و ساماندهی فرآیند پذیرش و آموزش متقاضیان کار در ایران

۶. بهبود و ساماندهی فرآیند پذیرش و آموزش مدرسان

۷. بهبود کیفیت آموزش و طراحی برنامه های درسی و آموزشی در آموزشگاه های زبان فارسی در داخل و خارج از کشور

 

ساختار آزمون آمفا

همانطور که بیان شد آزمون آمفا براساس آزمون های بین المللی استاندارد برنامه ریزی و برگزار می شود این آزمون همچون آزمون های دیگر به ارزیابی ۴ مهارت اصلی زبان می پردازد و هر کدام دارای یک نمره جداگانه بوده و در مجموع نیز یک نمره به عنوان نمره کل ارائه می شود. این آزمون در مجموع دارای ۱۸۰ نمره بوده و چهار بخش شنیدن، خواندن، نوشتن و گفتن را شامل می شود.

بخش شنیدن دارای ۳ قسمت بوده که برای پاسخ گویی به این قسمت شما ۵۵ دقیقه زمان در اختیار خواهید داشت و همچنین این بخش شامل ۴۵ نمره از ۱۸۰ نمره است. در قسمت اول که به صورت مکالمه ی کوتاه است در مدت ۱۵ دقیقه که به صورت پرسش و پاسخ بوده و شامل ۱۰ مکالمه ی دو جمله ای است و ۱۵ نمره از ۴۵ نمره را شامل می شود. در قسمت دوم با یک گفتارک یا مکالمه ۳ تا ۵ جمله ای که به صورت پرسش و پاسخ می باشد مواجه می شوید که شامل ۱۰ سوال است و ۲۰ دقیقه زمان برای این قسمت داشته که ۱۵ نمره دیگر را شامل می شود و ۱۵ نمره آخر مربوط به قسمت آخر بخش شنیدن بوده که یک تک گویی می باشد که یک نفر به مدت ۷ الی ۸ دقیقه در مورد یک موضوع خاص صحبت خواهد کرد و این قسمت نیز شامل ۱۰ سوال می باشد و شما برای این قسمت ۲۰ دقیقه زمان خواهید داشت.

بخش خواندن یا درک مطلب دارای ۳ متن بوده و برای پاسخ گویی به هر سه متن شما در مجموع ۶۰ دقیقه زمان خواهید داشت و این بخش نیز ۴۵ نمره از ۱۸۰ نمره را شامل می شود. برای پاسخ گویی به هر متن ۲۰ دقیقه زمان دارید که در هر متن شامل۱۰ پرسش است که باید به آن ها پاسخ دهید. در آزمون عمومی موضوعات تخصصی نبوده و موضوعات به صورت عمومی می باشد.

بخش نوشتن که سومین بخش آزمون است دارای ۲ قسمت بوده و برای تکمیل این بخش به شما ۶۰ دقیقه زمان اختصاص داده می شود و نمره این بخش ۴۵ خواهد بود. در قسمت اول باید یک نامه با حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسید در مدت زمان ۲۰ دقیقه که شامل ۱۵ نمره از این بخش است و در قسمت دوم باید یک مقاله ۲۵۰ کلمه ای را نوشته که برای این قسمت شما ۴۰ دقیقه زمان داشته و نمره آن ۳۰ می باشد.

بخش آخر نیز بخش گفتن است که دارای ۳ قسمت بوده که در این بخش شما ۱۰ دقیقه زمان داشته و ۴۵ نمره آخر به این بخش تعلق دارد. در قسمت اول شما باید به سوالاتی در مورد مشخصات فردی خود پاسخ دهید به مدت ۲ دقیقه، در قسمت دوم در مورد موضوعات معمولی و روتین سوال پرسیده می شود که این قسمت نیز حدود ۲ دقیقه زمان می برد و در قسمت آخر در مورد تجربیات و علائق علایق خود صحبت خواهید کرد که ۶ دقیقه زمان برای آن خواهید داشت هر سه قسمت این بخش دارای ۱۵ نمره می باشد.

در نتیجه در مجموع شما برای این آزمون ۱۸۵ دقیقه زمان داشته و ۱۸۰ نمره به صورت کلی برای کسب کردن خواهید داشت.

 

سطح بندی آزمون آمفا براساس نمرات و مقایسه با آزمون های بین المللی

آزمون های مختلف زبان هر کدام براساس سیاست های خود آزمون نمره دهی می شوند و براساس استانداردهای جهانی سطح شما را در آن زبان مشخص می کنند سطوح مختلف آزمون آمفا نیز به شرح زیر می باشد. لازم بذکر است آزمون آمفا نمره رد و قبولی نداشته و شما براساس نیاز خود برای ارائه به مقصد مورد نظر باید نمره لازم را کسب نمایید. این آزمون براساس نمره ۰ تا ۱۸۰ و یا ۰ تا ۹ دسته بندی می شود:

سطح نوآموز N: ۰ – ۱۵ و یا ۰ – ۸/۰

سطح پیش مقدماتی A1: ۱۶ – ۴۴ و یا ۱ – ۵/۲

سطح مقدماتی A2: ۴۵ – ۶۴ و یا ۳ – ۵/۳

سطح پیش میانی B1: ۶۵ – ۸۴ و یا ۴

سطح میانی B2: ۸۵ – ۱۰۴ و یا ۵/۴ – ۵

سطح فوق میانی B3: ۱۰۵ – ۱۲۵ و یا ۵/۵ – ۶

سطح پیشرفته C1: ۱۲۶ – ۱۴۹ و یا ۵/۶ – ۷

سطح فوق پیشرفته C2: ۱۵۰ – ۱۸۰ و یا ۵/۷ – ۹

مدت اعتبار مدرک آزمون آمفا از زمان صدور مدرک تا ۳ سال می باشد.

 

آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در آموزشگاه زبان دهخدا

آموزشگاه زبان دهخدا یک موسسه زبان برای آموزش زبان های خارجی بوده که با عنایت به حضور دانشجویان خارجی در کشور و افزایش میزان متقاضیان برای تحصیل و کار به آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان پرداخته است. این آموزش به صورت آنلاین و حضوری به صورت گروهی، نیمه گروهی، خصوصی و نیمه خصوصی برگزار می شود و با استفاده از بهترین اساتید که تحصیل کرده رشته مخصوص همین امر یعنی تدریس زبان فارسی به غیر فارسی زبان ها (آزفا) هستند و متدهای بروز آموزش زبان، زبان شیرین فارسی را به زبان آموزان فارسی خارجی آموزش می دهد و همچنین زبان آموزان را برای شرکت در آزمون های زبان فارسی همچون آمفا آماده خواهد کرد.

 

4.8/5 - (20 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *